U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 april 2012

Jongens A kampioen na overtuigende overwinning op Wivoc


Nadat ik op vrijdag nog eventjes een paar biertjes had gedronken op het Springfest in Zelhem was het afgelopen zaterdag eindelijk tijd voor de geplande kampioenswedstrijd van Tornax Jongens A. Dat we onze ambitie niet onder stoelen of banken schoven bleek al wel toen ik de kleedkamer in kwam, want de coach had er al voor gezorgd dat er een mooie krat Grolsch beugels op de bank klaar stond voor na afloop. Uiteindelijk besloot hij het kratje toch maar onder de banken te schuiven en konden we het net gaan opbouwen en gaan inspelen.

Na een relatief kort potje inspelen (we begonnen natuurlijk in stijl weer eens veel te laat met het opbouwen van het net) konden we dan eindelijk aan onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen beginnen tegen Wivoc uit Winterswijk. 3-1 was genoeg geweest voor het kampioenschap, maar al snel bleek dat Wivoc niet bij machten was om er een gelijkwaardige wedstrijd van te maken. Ze werden met een overtuigende 4-0 van het veld geblazen. Met setstanden van 25-8, 25-16, 25-12 en 25-15 mogen we concluderen dat Wivoc weinig tot niks in de melk te brokkelen had.

Nu moet ik onze eigen kwaliteiten natuurlijk niet overdrijven. We stonden wel oké te spelen maar het was vooral de schuld van Wivoc dat het een walk-over werd. De jongens van Wivoc kropen over het veld alsof ze van te voren ieders 3 sigaren hadden gerookt en de avond daarvoor een wedstrijd Wodka atten hadden verloren. In de eerste set was ons spel nog het beste van allemaal. We gingen zonder kapsones het veld in en speelden overtuigend. Door een goede servicedruk kon Wivoc geen bal goed passen en kregen we haast geen lastige ballen terug wat ons spel alleen maar ten goede kwam. Gelachen werd er ook, vooral om de oerdomme acties van Wivoc. Zo lieten ze ballen tussen 2 man op de grond vallen die ze op een kilometer nog zagen aankomen en bukten ze 4 keer achter elkaar bij de achterlijn terwijl de bal gewoon in was. Hilariteit ten top dus.

Het grote gevaar voor de tweede set was dan ook onderschatting. Toegegeven Wivoc stond te volleyballen als een natte krant, maar wanneer je de tegenstander gaat onderschatten en er gaan een paar dingen achter elkaar fout aan jouw kant van het net dan kan het wedstrijdbeeld zomaar omslaan. We begonnen redelijk aan de tweede set maar de vastberadenheid van de eerste set was in geen velden of wegen te bekennen. We leunden een beetje op de fouten van Wivoc en gingen zelf ook slordiger spelen, gelukkig konden we ons op tijd corrigeren en sleepten we uiteindelijk de set alsnog met een verschil van 9 punten over de streep.

Na twee sets te hebben gewonnen kwam het kampioenschap wel heel dicht bij. Nog een setje over de streep trekken en we waren niet meer te passeren op de ranglijst door Wevoc. Deze set gingen we daarom ook weer met meer energie in als de tweede set. Het spel was niet meer zo glansrijk als in de eerste set maar het kwam in ieder geval weer in de buurt. Toen het 25ste punt gemaakt was werd er een kort en uitbundig feestje gevierd in het veld. Dit werd allemaal nog eventjes dunnetjes overgedaan toen Rikkert overdonderd door blijheid nog eventjes aankwam rennen terwijl hij eigenlijk een wedstrijd meespeelde bij de Jongens B. Want tja, Rikkert hoort er natuurlijk ook bij. Dit gecombineerd met blije gezichten op de tribune en boze gezichten aan de overkant van het net deden mij deugd.

De laatste set was hierna een bijzaak maar we besloten toch om er nog eventjes wat voor te maken. Zo kreeg het publiek in ieder geval waar voor zijn niet betaalde geld en ging Wivoc niet met de illusie naar huis dat ze er iets van konden. De vierde set werd iets minder geconcentreerd gespeeld door ons maar toch wisten we deze met een marge van 10 punten af te sluiten.

Jongens A kampioenHierna was het tijd om de felicitaties en bloemen in ontvangst te nemen. Ook kreeg onze aanvoerder een glazen (wij zijn heel openminded, maar een glazen beker?) beker overhandigd. Gezien een vorig incident met een glazen beker mochten we hem allemaal eventjes vasthouden behalve Ruben. Ook nu kwam Rikkert weer aangerend waardoor de bende van ellende compleet was en de teamfoto genomen kon worden. Het bier mocht niet geopend worden in de zaal dus verhuisden we ons naar de kantine waar we ook nog een paar schalen bitterballen verorberden. Ook Sjoerd, die op de tribune zat, mocht meedelen in de feestvreugde en kreeg ook een bloemetje van de vereniging en dronk nog even met ons mee. Gezelligheid kent namelijk geen tijd.

Jongens A kampioenDat gezegd hebbende wil ik van de gelegenheid gebruik maken om eventjes een semi-emotioneel sniksnif verhaaltje op te hangen. Deze wedstrijd was natuurlijk op zich al een speciale wedstrijd maar het was ook nog eens de allerlaatste thuiswedstrijd van ondergetekende voor Tornax. Volgend seizoen zit ik in Groningen om te studeren dus neem ik hierbij afscheid van Tornax. Vanaf mijn 7de zit ik al bij Tornax wat dus betekend dat ik al bijna 11 jaar mijn ding heb mogen doen op de vereniging. Volgende week tik ik nog een verslagje en dan is het mooi geweest. Ga ik proberen om in Groningen bij heren 36 aan de slag te komen, want laat ik mijzelf in deze een na laatste alinea maar niet teveel gaan overschatten.

Over twee weken spelen we nog een wedstrijdje tegen de nummer twee, Wevoc. Ze kunnen ons niet meer inhalen maar het zou mooi zijn als we ook die wedstrijd weten te winnen. Dit gaat echter nog lastig genoeg worden aangezien buffel Bart, beter bekend als: B.A.R.T, er niet bij kan zijn. Maar zoals ik al zei, wij zijn kampioen en dat pakt niemand ons meer af. Behalve natuurlijk als we niet komen opdagen op 21 april, maar PP heeft zijn trainingsbroek in Westervoort laten liggen, dus heen moeten we er toch nog.

Groetjes,
Rien

(rest van de foto's in fotoalbum)