U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 april 2012

Dames 3 Kampioen !!


wnnnn
Na een spannend slot van de competitie kon Dames 3 afgelopen zaterdag kampioen worden van de derde klasse. Het was reuze spannend. Tornax 3 stond voor de laatste wedstrijd in punten gelijk met DVO 7. De opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden met 4-0 om zeker te zijn van het kampioensschap. Een set verlies kon al fataal zijn.

Helaas konden Fleur en Yvette niet meespelen, maar we vonden nog net op tijd vervangsters. Maud van B1 en Daniek van C1 gingen mee naar het altijd lastige Velswijk. Daar moesten we spelen tegen ASV 1. Op papier een niet al te lastige tegenstander, maar je moet het toch nog maar even doen. En de zaal van ASV, daar kunnen we kort over zijn: de kantine was nog groter dan de sportzaal. Dat zegt genoeg lijkt mij.

Van een goede wedstrijdvoorbereiding heeft ASV nog niet gehoord. We kwamen een 40 minuten voor de wedstrijd aan en de sportzaal was nog hermetisch afgesloten. Een behulpzame kantinebeheerder zorgde ervoor dat we ons goed konden voorbereiden. Een voorbereiding waar onze aanvoerdster Renate het allerhoogste woord had. Ze was zogezegd een ‘beetje hyper’ en dat zonder een slok energydrank !

Gelukkig bleek in de wedstrijd dat ASV niet geheel ten onrechte ergens onderin meespeelt. Ze speelden een soort van hotseknotsbegoniavolleybal. Totaal onvoorspelbaar met de raarste ballen tot gevolg. De tot op het bot gemotiveerde meiden van Tornax speelden hun eigen spelletje en wisten de eerste set gemakkelijk te winnen. De tweede set ging het nog beter en was er ruimte om Daniek en  Maud te laten invallen. Ze waren niet echt zenuwachtig volgens mij. Maud smashte de eerste de beste setup van Hilde keihard binnen.

De derde set kroop er in het begin toch iets van nonchalance in het spel. Maar na een 7-7 stand liepen we  snel uit en pakten ook de derde set. 3-0 voor, nog 1 set te gaan.

Het masaal opgekomen publiek (90% uit Ruurlo) moedigde de meiden fanatiek aan. En in de vierde set bleek al snel dat we echt niets te duchten hadden van ASV. De aanwezige ‘spion’ van DVO ging steeds chagrijniger kijken en bij 23-14 leek de klus geklaard. Maar toen opeens verscheen er dame bij ASV aan de opslag die de ene na de andere kanonsbal afvuurde. Een wissel hier en daar hielp niet, dus een timeout moest de uitkomst bieden. Gewoon rustig blijven. Om ASV een beetje te stangen, namen we gelijk na de eerste nog een tweede timeout. En het hielp. 25-20 in de vierde set en de benodigde 4-0 was binnengehaald. Een ontlading volgde.

En terecht, voor de derde keer achter elkaar kampioen worden is niet niks. En voor het eerst in de damescompetitie spelen met een team meiden van gemiddeld nog geen 17 en dan kampioen worden is grote klasse. Ik ben trots op alle meiden in het team en voel me bevoorrecht dit team 4 jaar onder mijn hoede te hebben gehad.

 

Jan Alle

Dames 3 kampioen