U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 september 2012

Fijne start voor heren 1


Vandaag was het dan zover, de eerste wedstrijd van het seizoen stond op het programma. Dit was tegen Wevoc heren 3 uit Westervoort. Zoals de meeste van ons weten is het heren 1 team vernieuwd. Gert, Andre en Erik hebben het volleyballen helemaal achter zich gelaten en Peter-Paul (ook wel bekend als PP en vaste verslaggever) heeft er voor gekozen om naar een andere vereniging te gaan. Maar we hebben ons team aan kunnen vullen met spelers uit het tweede. Het team bestaat nu uit: Aad, Bas (Brokking), Tobias, Marcel, Bart, Bennie, Frank,  Ap, Bas (Schippers), Björn, Ruben, Luuk en Altwin.

De wedstrijd begon zoals als gewoonlijk om 16:00 uur. Iedereen in het team was al weken benieuwd waar het schip vandaag zou stranden. Het team is dan wel nieuw, maar velen van ons hebben vroeger al wel eens met elkaar gespeeld. Toch blijft het lastig om met een nieuw team te starten. Na een lange warming-up (de scheids had er vandaag geen haast bij) en de mond al open tot aan onze knieën mochten we beginnen aan de wedstrijd.

Björn onze speler/coach/aanvoeder was er vandaag niet bij. Hij had namelijk een vrijgezellenfeest. Bennie heeft het coachen van hem overgenomen. Eindelijk was het zover, we mochten beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd. We waren erg gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. De eerste set liep dan ook erg goed. Met wat kleine fouten hier en daar mochten we niet klagen. De pass lag goed, de druk van de serve was uitstekend en zo hadden we de eerste set al snel binnen met 25-13.

Op naar de tweede set. Het vertouwen zat er nu aardig in en de sfeer was uitstekend. Na wat op- en aanmerkingen van Bennie mochten we aan de tweede set beginnen. Het was de bedoeling om aan het begin een groot gat te slaan, zodat Bart en Bas zouden kunnen invallen. Helaas liep dat anders voor beiden. Aan het begin van de tweede set verliep het net zo goed als in de eerste set. We hadden een groot gat geslagen en Bart en Bas waren hierdoor bezig met hun warming-up. Maar we zakten in en Wevoc kwam snel dichterbij. Hierdoor hebben we besloten om Bas en Bart nog even aan de kant te laten en het de volgende set te proberen. Uiteindelijk kwamen we er weer boven op en hebben we de set met 25-17 gewonnen.

Het stond nu al 2-0 voor Tornax. De derde set was dan ook belangrijk en was de wel bekende 2 punten waard. De tribune zat nu al aardig vol en de sfeer zat er nog steeds goed in. Ook nu was het weer de bedoeling om Bas en Bart te laten spelen. Dit keer lukte het om een gat te slaan en mochten ze hun eerste minuten maken voor heren 1. Na een groot gat te hebben geslagen kwam Bas (Schippers) er voor Marcel in. Bas mag dan wel het kleinste van het team zijn, maar de eerste bal die hij kreeg, sloeg hij fantastisch in. Iedereen begon te juichen en Bas had een glimlach van oor tot oor. Niet veel later kwam Bart er voor Aad in. Na goed doorballen en de druk aan de andere kant van het net te houden pakte we deze set met 25-14.

De laatste set van de eerste wedstrijd was een feit. We stonden met 3-0 voor en wilden de laatste set ook pakken. We begonnen weer met de basis 6 en zouden kijken waar we nog konden wisselen. Deze set verliep niet zo uitstekend als de eerste drie sets. We waren erg rommelig en Wevoc kon aardig in de buurt blijven. Bennie besloot om Bas er weer in te brengen voor Marcel. Na een rommelige set van beide kanten trokken wij aan het langste eind en pakten de laatste set met 25-22.

De eerste 5 punten zijn een feit. Deze eerste overwinning van het seizoen hebben we dan ook goed gevierd in de kantine. Wij waren erg tevreden over het verloop van de wedstrijd . Volgende week mogen we onze eerste uitwedstrijd spelen tegen Favorita Heren 2. Deze wedstrijd is in Dinxperlo en begint om 15:30 uur. Jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.
Groeten Bas