U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 september 2012

Wedstrijd verslag MB1


Wat vooraf ging...
Als om half 12 iedereen uit het team van de Meisje B 2 aanwezig is, kan de warming up beginnen. Het was die dag een thuiswedstrijd, de eerste wedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Boemerang (Meisjes B 2). De felgroene shirtjes met de witte strepen op de mouwen herkende iedereen uit het team uit duizenden. We hadden nog nooit tegen dít team gespeeld, dus het was moeilijk in te schatten hoe goed ze precies waren. Daar zouden we snel genoeg achter komen.
Ook waren de bijbehorende supporters van dit team meegereisd naar Ruurlo, maar de overgrote meerderheid van de volle tribune was bezet met supporters van ons eigen team.
Nadat de warming up was afgelopen, er was getost en de scheidsrechter op de stoel zat, hielden we ons gebruikelijke praatje met onze coach en tevens onze trainer Hans Jelier en toen gingen we het veld op.

De 1e set:         Live geschreven door: Anouk Haselberg
De eerste set stond Daniek, Martje, Linet, Esli, Nicky, Lara en Anne in het veld. De eerste opslag was gelijk een ace. Het was dus gelijk een vliegende start. Onder luid gejuich van het publiek hadden we veel mooie aanvallen gemaakt en daarmee veel punten gescoord. Na een poos vroeg Boemerang een time-out aan, de stand was toen 15-9 voor Tornax. Na de time-out was het gelijk raak voor Tornax, want Esli scoorde meteen een punt door een ace te maken. Na een paar mooie punten te hebben gescoord, wonnen we deze set verdiend met 25-15.

De 2e set:         Live geschreven door: Esli Diepenbroek
De tweede set stonden op positie 1: Zoë, op 2: Martje, op 3: Naomi, op 4: Nicky, op 5: Lara en op 6: Linet. In het begin scoorden we veel punten, net als in de eerste set. Dat kwam vooral door het goed doordraaien van het systeem en de nogal ongelukkige foutjes van de tegenpartij.
In het midden van de set zat Arie nog steeds op zijn scheidsrechtersstoel (gelukkig). Nadat het telbord was bekogeld door een gesmashte bal vroeg Boemerang een time-out aan.
Zelfs na de time-out ging alles vooralsnog goed bij ons team. Even later stonden we nog steeds voor, maar Boemerang haalde ons steeds meer in. Dat was de reden waardoor Hans een time-out aanvroeg.
Toen het einde van de set naderde zette Boemerang nog een time-out in. Maar het was al te laat. We wonnen deze set met 25-12.

De 3e set:         Live geschreven door: Anne Buunk
Deze set stonden op positie 1: Daniek, op 2: Anouk, op 3: Naomi, op 4: Lara, op 5: Zoë en op 6: Esli. Het begin was aardig goed. Daniek maakte 4 mooie opslagen in het begin van de wedstrijd, dus we hadden al een mooie voorsprong opgebouwd. Er werd goed samengewerkt en we coachten elkaar goed. Toch ging het deze set erg gelijk op met onze tegenstander Boemerang. Door die reden werd er aan onze kant een time-out aangevraagd.
Na de time-out had Zoë een heleboel punten gemaakt door de bal keihard op te slaan. Na een puntje op vijf vroeg Boemerang een time-out aan.
Doordat we door de time-out van de tegenstander een beetje uit ons ritme waren ging het weer gelijk op. Boemerang werd steeds sterker en bij ons groeide de onzekerheid.
Helaas verloren we deze set nipt met 23-25.

De 4e set:         Live geschreven door: Lara Schepers
De laatste set van de wedstrijd was begonnen. Op positie 1 stond: Zoë, op 2: Nicky, op 3: Naomi, op 4: Martje, op 5: Esli en op 6: Daniek. De eerste really was al gelijk beslist, door een mooie smash zette wij ons team op voorsprong. Daarna kwam Boemerang op stoom en verloren we veel punten door miscommunicaties en dergelijke. Als we Boemerang dan weer langzaamaan aan het inhalen zijn, vraagt Boemerang een time-out aan. De stand is dan 11-9 voor Boemerang.
Wij ging na de time-out nog beter spelen en het ging zo goed dat de tegenstander gaat wisselen. We werkten goed samen. In het midden van de set hadden we een goede opslagserie en zo stonden we ook op een dikke voorsprong. De spanning steeg terwijl Boemerang ons weer inhaalt, maar verdwijnt als een tegenspeler de bal in het net slaat. Het spel is bijna beslist als Boemerang een time-out aanvraagt.
Verward zijn we niet want gelijk daarna slaan we een ace. We wonnen de laatste set met 25-20.

De Eindstand: we wonnen deze wedstrijd met 3-1 van Boemerang