U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

1 oktober 2012

Wedstrijdverslag Meisjes B


Wat vooraf ging…
We moesten om 1 uur bij de sporthal verzamelen, in de hele harde regen. Lara en Anne waren met de fiets gekomen en waren kletsnat. We gingen om 1 uur weg naar Neede. De tegenstander was Dynamo (Meisjes B 2). Hans kon er niet bij zijn want hij moest met de Dames 1 mee. Daarom was Tanja onze coach. Na de warming-up hielden we even een praatje en daarna moesten we het veld op.

De 1e set:     Live geschreven door: Anouk Haselberg
De opstelling van de eerste set was: 1;Daniek 2;Martje 3;Esli 4;Nicky 5;Lara 6; Anne en Linet als Libro. Dynamo vroeg een time-out aan toen het 9-5 was.
Nicky had een mooie serie aan opslagen gemaakt en daarom stonden we weer een paar puntjes voor. Met een paar fouten van Dynamo stonden we ook een paar punten voor.
Toen het 14-20 voor Tornax was vroeg Dynamo weer een time-out aan met de laatste 5 super opslagen van Esli wonnen we met 14-25.

De 2e set:     Live geschreven door: Esli
In de 2e set stonden op positie 1; Zoë 2; Anne 3; Nicky 4; Naomi 5; Lara 6; Anne.
Het begin was werkelijk schitterend. We scoorden veel door mooie smashes, maar er werden ook veel voetfouten gemaakt, die goed gezien waren door onze scheidsrechter Liz uit Neede.
Na een time-out, die door ons werd aangevraagd na een dipje, ging het nog steeds niet beter, maar gelukkig daarna werd het spel wel beter en kregen weer moed. Mede door Daniek, die naast mij oorverdovend hard het team stond aan te moedigen.
En dan een schitterende ace van Zoë. Het bijna altijd aanwezige enthousiasme kwam weer terug, maar voor als nog gingen we gelijk op met Dynamo. Als we bijna gelijk staan met Dynamo, vliegen de tegenspelers ons bijna om de oren. Dat is denk ik ook de reden dat ze een time-out hadden aangevraagd. Liz maakt mooie handgebaren om aan te geven dat er een bal in het veld rolt. Na een ongelukkig middenstuk winnen we met 25-22.

De 3e set:     Live geschreven door: Anne
Deze set stonden op positie 1; Daniek 2; Anouk 3; Esli 4; Lara 5; Zoë en op 6; Naomi en Linet.
We starten al goed. We scoorden al een paar punten dus we hadden een voorsprong. Esli sloeg op en dacht dat hij uit was, maar dat was niet zo en toen zei ze: ‘’Oehhh’’.
Daniek scoorde een mooi puntje door de bal in de hoek te leggen. Het gaat goed het staat 10-5 voor ons. Er wordt een time-out gevraagd door Dynamo. Ze waren zeker bang voor ons.  De bal word dik uitgeslagen door Dynamo op de bank! Anouk slaat precies tussen blok door. Daniek had een hele mooie serie opslagen. Er word een time-out door de tegenpartij gevraagd. Maar we hebben toch met 25-19 gewonnen.

De 4e set:     Live geschreven door: Martje
Op 1; Daniek 2; Anouk 3; Nicky 4; Naomi 5; Zoë 6; Esli.
Naomi maakte een punt door een goed blok. Meteen daarna Zoë een blok, en daarna Esli. Een time-out door Dynamo aangevraagd bij de stand 2-8. Esli maakte een mooi punt en slaat erg hard en goed op een hele goede serie, nog een time-out voor de tegenstander. Nu een time-out voor ons met de stand 12-22. Op het laats wisselde Lara met Naomi en we eindigde met een ace. We wonnen met  15-25.

De Eindstand: We wonnen met 4-0 van Dynamo Neede.