U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

27 september 2009

Heren 1 wint in tropische temparaturen


26-09-2009 Tornax – Halley 3 – 2

Een nieuw seizoen, een nieuwe start en nieuwe kansen. Of zoals een bekend speler uit ons midden wel eens pleegt te zeggen “problemen bestaan niet, alleen maar uitdagingen”.

 

Nou beste lezers, heren 1 heeft, zoals u van de selectie mag verwachten, weer een gedegen voorbereiding achter de rug. We werden zelfs benaderd door teams van over de IJsel, nee wat zeg ik zelfs achter de Waal. Nijmegen wel te verstaan, of ze een potje tegen ons mochten volleyballen. Dit en de uitgekiende krachttrainingen van Herr Frank hebben ter toe geleid dat heren 1 er helemaal klaar voor was…

Halley, een team met denk ik dezelfde gemiddelde leeftijd als onze selectie, was er ook helemaal klaar voor. Ook zij betraden voor de eerste keer weer het speelveld. De 1e set verliep wisselvallig. We (met name ikzelf) moest ontzettend wennen aan de hitte in de zaal. Hierdoor werd het spel er meteen al niet beter op. Gelukkig had ook Halley problemen met de warmte in de zaal. Zo hielden beide teams zich in evenwicht. Halley had op het eind iets meer reserve en kon ook deze set met winst afsluiten.

De 2e set verliep iets beter. We konden het spel meer aan onze kant houden en de druk bij de tegenstander leggen. Bennie, of zoals hij vanaf nu heet Liesje, probeerde met allerlei verstandige opmerkingen het team bij de les te houden. Iets wat hem deze set goed lukte. De 3e set was weer een tweeling van de eerste. Tornax gaf met name door de vele opslagfouten de set weg en moest zodoende de vierde set weer alle zeilen bijzetten om niet met een 3-1 afgedroogd te worden. Iets wat in de 4e set makkelijk kon trouwens want de temperatuur was naar tropische waarden gestegen. Maar de heren uit Ruurlo wisten warempel deze set te winnen. Het was nipt maar de stand was weer gelijk. Een vijfde set moest er aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Bij de meeste spelers, inclusief die van Halley waren inmiddels de rode waarschuwingslampjes gaan branden die aangaven dat kritieke waarden waren bereikt. Het was dus zaak de 5e set zo snel moegelijk af te wikkelen. Dit lukte, maar het was nipt. Met 15-13 wisten de set naar ons toe te halen en drie punten aan ons saldo toe te voegen.

Nog een laatste pluim. Als je als scheidsrechter voor het eerst een stel van die heren op leeftijd moet fluiten en je weet in de vijfde set een opstellingsfout te zien. Een die ook zo bleek te zijn. Dan heb je een pluim verdient. Zeker gezien het feit dat deze scheids (in opleiding) een vrouw is.

Der Alte