U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

14 oktober 2012

Dash H1 - Tornax H1 2-3


Na twee weken rust stond vandaag onze eerste échte krachtmeting op het programma. Tot vandaag stond Dash bovenaan met één punt meer dan ons. Echter wisten we dat Dash het team nagenoeg bij elkaar heeft kunnen houden. Wat we ook wisten is dat we in Vorden vaak slecht spelen. Vorig jaar werden we met 4-0 van het veld geveegd. Ons team heeft flinke wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig jaar, dus vooraf dichtten we onszelf weinig kansen toe. Gewoon lekker volleyballen, dus!

Zonder Bennie en Bas vertrokken we richting Vorden. Voordat we aan de warming-up begonnen, kwamen we bij elkaar. Afgesproken werd dat we vandaag vooral ‘lekker’ zouden volleyballen. Er zou tenslotte niets te verliezen zijn voor ons. Echter werd daarbij wel afgesproken dat we flink lef zouden tonen. Want zonder servicedruk en lef in de aanval, zouden we sowieso kansloos zijn. Dash heeft een aantal aanvallers die zeer effectief zijn.

Op naar de eerste set. De warming-up gaf bij iedereen een goed gevoel. Vóór de set begon namen we nogmaals de gemaakte afspraken door: Er moest met lef gevolleybalt worden. De set begon goed, we sloegen al snel een gat van drie punten. Dit kwam door, je raadt het al, servicedruk van onze kant. In het vervolg van de set ging het redelijk gelijk op. Bij ons draaide het ok, maar wel rommelig. Ondertussen maakte de scheidsrechter over-en-weer een aantal fouten. Dash appeleerde meerdere malen naar de scheidsrechter over (technische) fouten aan onze kant. Dit was echter aan de andere kant net zo goed het geval. Vervolgens ontstonden er tijdens de set diverse woordenwisselingen. Tijdens een door ons aangevraagde time-out spraken we af dat we zelf zouden gaan volleyballen en ons minder bezig houden met randzaken. Dit resulteerde vervolgens in beter spel, echter trokken we helaas aan het korste eind. De set ging verloren met 25-22.

Het spel in de eerste set was absoluut niet slecht, maar om Dash te verslaan zouden we meer uit de kast moeten halen. Teleurstelling overheerste, aangezien we wisten dat dit onze kans had kunnen zijn. We besloten nóg meer lef te tonen. Liever een bal met geweld in het net slaan dan een simpele bal bij Dash inleveren. Dit resulteerde in zeer goed spel aan onze kant. Iedereen stond goed te passen en Bas verdeelde het spel perfect. Regelmatig lukte het hem om de blokkering dusdanig uit elkaar te spelen dat we konden scoren met de aanval. Ook de servicedruk was deze set uitstekend.  Uiteindelijk wonnen we zeer overtuigend met 17-25.

Ondertussen begon bij deze wedstrijd het mentale aspect een steeds grotere rol te spelen. Over en weer was er sprake van provocerend gedrag. Het was jammer dat een tweetal spelers bij Dash zich bewust provocerend opstelden bij gemaakte persoonlijke fouten aan onze kant. Uiteindelijk was dit echter wel een extra motivatie voor ons om te winnen. Deze set ging wederom gelijk op. Wij sloegen in het midden van de set een gat, helaas lieten we Dash snel terug komen. Met 25-23 ging de derde set verloren.

Het was zuur dat de derde set, wederom met een klein verschil, verloren ging. We besloten daarom dat we vol voor de vijfde set zouden gaan en de vierde set dus te gaan pakken. Het begin was voortvarend. Al snel sloegen we een gat. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat resulteerde in zeer mooi en gevarieerd spel. Echter werd de sfeer steeds grilliger. Dash had ongeveer om het punt een natte plek in het veld, die dan uitgebreid schoongemaakt moest worden. De scheidsrechter gaf ons gelijk dat het zeer irritant was, maar gaf ook aan er niets aan te kunnen doen. Iedereen bij ons raakte daardoor steeds geirriteerder en ging feller volleyballen. Ondanks dat we in het middenstuk veel punten lieten liggen en tegen een achterstand aankeken, kwamen we aan het eind sterk, zeer sterk terug. Iedereen was er, door alles wat er gebeurde, op gebrand om deze set binnen te halen. Een aantal sterke blokkeringen en aanvallen aan onze kant zorgden ervoor dat we op setpoint stonden. Bas speelde Altwin aan en Altwin sloot deze set in stijl af door de bal met geweld in te slaan. De vreugde aan onze kant was groot. Twee sets pakken tegen Dash, dat hadden we vooraf nooit gedacht.

Tijd voor een vijfde set. We wilden deze wedstrijd winnend afsluiten en besloten de lijn van de vierde set door te trekken. Dit lukte. In deze set werd het beste spel van de hele wedstrijd gespeeld. Voldoende servicedruk, prachtige aanvallen, een goede verdediging en een prima blok zorgden ervoor dat we deze set naar ons toe trokken met 12-15. Uitbundig werden de drie bonuspunten gevierd, dit had niemand van ons verwacht.

Na afloop hebben we de scheidsrechter nog een 6-pack Herfstbok gegeven, aangezien het de week van de scheidsrechter is. We hebben vandaag als team een prima prestatie neer kunnen zetten. Het is goed om te zien dat het langzaamaan een goed geoliede machine begint te worden. Verder ook complimenten aan Bart. Hij is uitstekend ingevallen gedurende de wedstrijd. Als wisselspeler is het niet makkelijk om er ineens te moeten staan. Bart liet zien dat hij er stond en wel met een aantal prachtige aanvallen, dat mag gezegd worden. Inmiddels hebben we 12 punten uit drie wedstrijden, een aantal waar we vóór het seizoen direct voor zouden tekenen. Aanstaande dinsdag gaan we voor de beker op bezoek bij VIOS Beltrum. Kijken of we daar ons goede spel voort kunnen zetten.

Luuk Rouwhorst