U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 oktober 2012

Eerste overwinning Dames 1!


Zaterdag 22 oktober stond de tweede competitiewedstrijd van Dames 1 op het programma. Het was de allereerste thuiswedstrijd van het jaar, die gespeeld werd tegen Volga D2. Na de eerste wedstrijd toch wel dik verloren te hebben, hoopten we hier onze eerste puntjes binnen te slepen. En dit lukte! Door onze grote strijdlust en geweldig enthousiasme wisten we er een leuke en spannende pot van te maken.

Direct in de eerste set lieten we zien dat de onderste plek in de ranglijst niet voor ons is weggelegd. We speelden mooie rally’s en stonden er echt als team. Door enkele slordigheden en de service-druk van de tegenpartij, verloren we echter met 21-25.

In de tweede set herpakten we ons uitermate snel en kregen al snel de voorsprong in handen. Er hing een gezellige sfeer, maar ons fanatisme werd er niet minder om. Door voornamelijk een sterke aanval neer te zetten en de tegenstander slim uit te spelen, waren we Volga te slim af. Ons eerste punt was binnen! De set werd gewonnen met 25-19.

Nu we eenmaal zo lekker op gang waren, wilden we door! Op naar een overwinning! Helaas lieten we in de derde set teveel punten liggen. Ook Volga is de slechtste niet en wist met een sterke aanval op het midden veel punten te scoren. We zakten in en wisten geen inhaalslag meer te maken. De eindstand werd 18-25.

Ondanks deze achterstand, was alles nog mogelijk. We waren aan elkaar gewaagd en zagen nog vele kansen open liggen. We besloten hier keihard voor te gaan vechten, met succes! Alhoewel het niet gemakkelijk ging en ook Volga zich voor de volle 100% inzette om te winnen en hiermee een vijfsetter te vermijden, waren wij sterk genoeg dit laatste toch te realiseren. Aangemoedigd door een groots publiek, wisten de we deze nek-aan-nekrace nipt te winnen, met een stand van 25-23.

Op naar vijfde en laatste set! Deze mochten we eigenlijk niet meer laten gaan. Ondanks grote zenuwen, wisten we al gauw een flinke voorsprong van meer dan 5 punten op te bouwen. Volga probeerde nog terug te krabbelen, maar tevergeefs. Het werd 15-11, waarmee onze eerste overwinning een feit werd! Een geweldige beloning na een spannende wedstrijd, waarmee we ons als waardige eerste klasse spelers hebben bewezen. Top! Op naar de volgende wedstrijd en wellicht de volgende overwinning! Tot slot: iedereen bedankt voor de steun en aanmoediging, super