U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

28 oktober 2012

Tornax Heren 1 verstevigd kop positie door winst op mede koploper!


Na een onverwachts goed begin van het seizoen werd afgelopen zaterdag echt de proef op de som gezet .
DVO uit Hengelo stond gezamenlijk met ons op de koppositie , we hadden vernomen dat zei hetzelfde tem hadden weten vast te houden dan vorig jaar ,erg sterk volgens in geweide.

Zoals de laatste competitie wedstrijden zijn we gestart met onze basis 6 , Bart stond klaar om in te vallen en Bjørn trad op als coach , hij was nog niet speel klaar bevonden.
De eetse set ging overweldigend , goede service druk ,uitstekende verdediging en knappe aanvallen. Volgens mij hebben we die set gewonnen met 25 - 9

De tweede set gingen we eigenlijk op hetzelfde niveau door , er werd super verdedigd ! Net een stel jonge honden , zo fanatiek en enthousiast . Toch zakte het rond de stand 18-15 iets weg , DVO kwam zelfs voor met 22- 21 , maar we straalde zoveel zelf vertrouwen uit dat door een aantal knappe acties toch de set werd gewonnen.

De derde set was zoals de eerste , alles lukte , tegenstander zat er volledig doorheen . Deze set werd ook gewonnen. Het leek eigenlijk veel te makkelijk te gaan , terwijl dit natuurlijk absoluut niet zo was , zij stonden namelijk ook eerste . We moesten er kei hard voor werken , en alle ballen van de grond halen en dan ook nog scoren.

De laatste set was misschien wel het gevolg van de arbeid in de eerste drie sets . Ook was de tegenstander uiterst slim om enkele wisselingen binnen het team op te zoeken. Je ziet dan dat de vaste posities binnen het team het ook zwaarder krijgen. Uiteraard is dit helemaal geen probleem , hier leren we als team van . Die set lukte er werkelijk helemaal niets , terwijl in de eerste drie sets alles goed ging , zo blijkt wel weer dat volleybal niet alleen een technische sport is ,maar ook een mentale sport.

Al met al veel ongeloof over het gemak van de eerste drie sets en het niveau van spelen van dit bij elkaar gepakt team. We mogen trots zijn op de inzet en de overgave , ook is het geweldig dat de de wissels benut worden. Ook merken wij dat het publiek geniet van de wedstrijden , dit is leuk om te horen.
Volgende week staat Reflex op het programma , Frank is er niet bij ,hij gaat een weekje duiken , en zelf ben ik een weekendje weg.
Dit is het voordeel van een brede selectie.

Groeten Marcel