U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

18 november 2012

KSV H1-TORNAX H1


KSV uit, altijd lastig...... Na 2 nederlagen op rij, een voor de godenzonen uit Ruurlo onbekend fenomeen, togen wij op vrijdagavond richting Vragender. In het verleden was dit altijd een verzoeking. Niet vanwege de knalpotjes en de gehaktballen, of de bittere strijd vooraf over wie er moest rijden maar vanwege het zaaltje met het lage plafond. De eerste jaren echt een thuisvoordeel voor KSV. Menig set up of rally pass eindigde tegen het plafond. De laatste keer dat ik er gespeeld had, was er eindelijk winst. Echter, in vragend, Vragender, vragendst heeft de tijd niet stilgestaan. Ik denk dat in de tijd dat de toren van de kerk gewaaid is men van de gelegenheid gebruik gemaakt heeft om een nieuwe sporthal neer te zetten. Tot mijn genoegen was het dak hoog genoeg! Kortom, een uitstekende manier om de vrijdag mee af te sluiten. En dat ging ook aardig lukken omdat dames 1 van Tornax er een vijfsetter van maakte tegen de dames van Vragender.

We mochten om half tien beginnen dus Altwin zou zeker later thuis zijn dan zijn dochter uit de cola disco (alhoewel dat tegenwoordig ook geen zekerheidjes meer zijn). We waren met 8 man aanwezig en we hadden er zin in. Dit bleek al in de kleedkamer waar de geestelijke voorbereiding op de wedstrijd begon. Diep filosofische uitspraken werden afgewisseld met emotionele momenten (u begrijpt dat ik om privacy redenen hier niet over uit kan weiden). Kortom, een ideale voorbereiding. Volledig opgeladen en tot het bot gemotiveerd betraden wij het veld. Het moge duidelijk zijn: de eerste twee sets waren voorbij voordat KSV wist wat er gebeurde. Goed verzorgd volleybal van Tornax, degelijk spel op alle onderdelen zonder echt uit te blinken..... Je zou bijna denken dat we een topploeg zijn.

Maar ook topploegen kennen hun beperkingen. Althans, we liepen er in de derde set volop tegen aan. Slecht verzorgde passing, blokkerend te laat of te weinig. We zagen KSV acht punten weglopen en kwamen er niet meer aan te pas. We hebben het nog geprobeerd door Marcel zuurstof toe te dienen maar dat begon pas in de vierde set vruchten af te werpen. KSV putte zichtbaar moed uit deze winst en bleef goed bij in de vierde set. Maar hier bleek dat Tornax H1 mentaal zeer veerkrachtig is (uitstekende voorbereiding in de kleedkamer werpt hier zijn vruchten af). Met een paar rake klappen en verdedigend sterke acties werd een klein gaatje geslagen dat uiteindelijk voldoende was voor de winst. Door deze winst zijn we voorlopig weer koploper in de eerste klasse. Een goede mix van jong en oud, plezier in het veld, kleedkamer en kantine en een (on)gezonde dosis fanatisme. Zie hier de ingrediënten voor een team dat blijft verrassen! Man of the match: Björn! Niet gespeeld, zichzelf helemaal wegcijferend voor het team. Noemenswaardig ook het feit dat het tijdens de time outs volledig stil was....... Erfenisje van de vorige wedstrijd, de coach rules :=)