U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

4 oktober 2009

Jeugdkamp 2009


‘Een moordend weekend’

Een tijdje terug alweer. In de laatste week van juli. Werd camping de Heksenlaak en omgeving omgetoverd tot plaats delict.

De foto's staan in het `fotoalbum`.

Er was een moord gepleegd. Aan de aanwezige jeugdigen om uit te vogelen, wie de dader was en wie het slachtoffer. Maar ook waarom, en waarmee. Er werden 4 groepen gevormd. Deze groepen namen het de eerste avond al tegen elkaar op in een ‘ik hou van Tornax’ quiz.

Waarna het moment daar was. Dat de aspirant detectives op onderzoek uitgingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd eerst een nabij gelegen bos compleet uitgekampt. Op zoek naar aanwijzingen etc. En die waren er wel degelijk. Het bos zat namelijk vol met getuigen en andere misdadigers. Nadat sommigen zich bijna echt een hartstilstand schrokken. Werd een poging ondernomen om bij te komen van deze nacht. Iets wat sommigen opvatten als slapen. En andere als net zo lang door ouwehoeren tot er circa 4 a 5 begeleiders langs geweest zijn. Met het zeer dringende verzoek om even de klep dicht te houden.

De gene die weigerden kwamen zichzelf de volgende morgen wel tegen gelukkig. Voor sommigen. Bijvoorbeeld voor Jesse Regelink hadden wij het advies om nog maar ‘een energie’ te drinken. Iets wat hij circa 1 keer per 2 minuten te horen kreeg.

De zaterdag werd gevuld met een volleybal activiteit en iets met trefbal. Hiermee konden de verschillende teams punten verzamelen om later aanwijzingen mee te ‘kopen’. Ook was er een heuse politie training opgezet. Dit hield in dat de verschillende teams in de nabij gelegen bossen verschillende parcours moesten afleggen. Ook moesten ze op de route uitkijken naar vreemde objecten en die onthouden en later opschrijven. De activiteiten waren onder andere: Elkaar door een spinnenweb heen helpen. Zo snel mogelijk een boomstam over een parcours heen slepen. Schietles. O.a met waterpistolen. Maar ook het maken van een groepsfoto tijdens het uitbeelden van een ‘moord scène’. Met als klap op de vuurpijl. Een moordende stormbaan. Dat spreekt verder voor zich.

Daarna was er tijd voor bijkomen en beetje volleyballen etc. En om voorbereidingen te treffen voor de bonte avond. Maar voor het begin van de bonte avond werd er eerst nog een veiling gehouden. De teams hadden punten verzameld in de eerste 2 dagen. Met deze punten konden ze aanwijzingen kopen. Door tegen elkaar op te bieden in de veiling.

De bonte avond was een groot spektakel. Van talenten shows tot act’s van begeleiders en groepen jeugdspelers. Zo was er als ik het goed onthouden heb: een optreden van ABBA, was er iets met een pizza hut, iets met cowboys en indianen, een bepaalde quiz en werden er een aantal personen uitgebeeld.

Maar ook was er een spetterend optreden van K3. Dit was het officiële laatste optreden van K3. Iets wat iedereen wel bijgebleven is. De professionaliteit spatte er vanaf. Al waren er een aantal puntjes. ‘6 om precies te zijn’ zoals Marco Brokking al aangaf die avond. De dames hadden namelijk allemaal ineens een flinke cup D. Dit was echter ter compensatie. De dames hadden namelijk verzuimd om de benen te scheren. Ook was er wel degelijk gezichtsbeharing aanwezig. Ook was de make-up niet bij alle dames even subtiel aangebracht. En dat allemaal met té korte rokjes. Ondanks dat er stemmen opgingen dat dit eigenlijk niet de echte K3 formatie was. werd de tent compleet plat gespeeld met het nummer ‘borst vooruit’. Over suggestief gesproken. En hiermee was K3 de heuse winnaar van deze bonte avond.

Opvallend was dat een drietal begeleidende heren 2 spelers pas na de bonte avond weer tevoorschijn kwamen. Geeft toch te denken.

En toen brak de laatste dag van het jeugdkamp alweer af. Het was merkbaar dat de detective teams al een redelijk idee hadden van ,wie , waarmee en waarom. Er zou nog een speurtocht volgen over de camping. Op zoek naar de laatste aanwijzingen. Waarna elk team zou komen met hun idee over de moord. Ondertussen werd er nog even iemand (en daarna nog iemand) onder een kraan gehouden. Nog een andere werd vast getaped aan een bank. En een stel volwassen geachte mannen maakte de camping onveilig met water pistolen.

Tot het moment daar was. de teams hadden hun antwoorden ingeleverd. En het werd al snel duidelijk dat de tussenstand door elkaar gehusseld werd. En team 1 als winnaar uit de bus kwam. Zij hadden alles goed.

En de moordenaar was, LYNN!!. Maar het is haar vergeven. Daarom mag ze nu nog vrij rondlopen. De rest van de informatie is betrouwbaar en zal niet worden gepubliceerd.

Conclusie van dit verhaal.

Als er ergens een moord gepleegd is of iets dergelijks. Neem dan contact op met the A-team. Bestaande uit Lotte, Mandy, Annemiek, Bas en Bart. Of nou.. bel gewoon de politie maar eigenlijk.

Nog even een dank woordje aan de fantastische begeleiding. De kookploeg en alle andere medewerkers. En natuurlijk een groot deel van de jeugdleden, wegens het mee brengen van een goed humeur.

Tot volgend jaar!

Groetjes,

De kamp begeleiding