U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

21 november 2012

Dames 1 grijpt net naast de winst
De vrijdag, je zou zeggen een mooi begin van het weekend. Dat was dus niet het geval. Renate had die dag te horen gekregen van de dokter dat ze rustig aan moest doen met haar schouder en deze niet mocht belasten. Marjolein is ook al een tijdje geblesseerd. Evelien was afwezig. Gelukkig ging Nikki als extra versterking mee.

Na voor mijn gevoel wel een uur lang inlopen, inspelen en inslaan kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Renate fungeerde als libero, aangezien zij haar schouder zo min mogelijk mocht belasten. Bij ons ontbrak overduidelijk het enthousiasme en de wilskracht die we in eerdere wedstrijden wel eens hebben laten zien. Hierdoor trok KSV al snel
de set naar hun toe en vonden wij het eigenlijk wel best. Deze set werd dan ook 25-18 in het voordeel van KSV. We moesten punten pakken, dus besloten de tweede set weer vol goede moed te beginnen.

In de zelfde opstelling begonnen we aan de tweede set. Met een beetje meer fanatisme en doorzettingsvermogen moest dit toch lukken?

We bleven continu tegen de opslag van KSV aanhikken en veranderden daarom van plaats in het achterveld. Hierdoor zou er minder verwarring ontstaan wie de bal zou pakken. Dit werkte inderdaad een stuk beter, er was minder verwarring en de ballen werden mooier gepasst. Hierdoor konden wij veel aanval creëren. Na deze flow in ons spel zakten wij toch weer terug. KSV gaf het daarin tegen niet uit handen en trok deze set ook naar zich toe.

We beseften ons dat als we nog wilden winnen, dat we deze set sowieso moesten pakken. Wederom in de zelfde opstelling begonnen we de derde set. Deze ging aanzienlijk beter. We bleven in een positieve flow hangen en er werd vrij uit aangevallen. Ook Nikki is nog ingevallen deze set en ook dat ging hartstikke goed!! We zijn trots op je! Deze set hebben we dan ook gewonnen met 16-25. Vol goede moed gingen we de vierde set in.

De wedstrijd was nog niet verloren! Als we er een vijfde setter van wilden maken moesten wij eerst de vierde set zien binnen te slepen. Wanneer wij bleven aanvallen maakte KSV eigenlijk niet heel veel kans en waren wij de sterkere. Alleen is het niet ons sterke punt om in een positieve flow te blijven. Na veel aanmoediging vanaf de kant namen wij toch de overhand. Er werd leuk gespeeld. Mooi gepasst (Renate een nieuwe libero?!) en goed aangevallen. Dit maakte ook dat wij de vierde set naar ons toe sleepten met 22-25.

De wel bekende vijfde setter. Dit kan toch haast niet meer misgaan? Zou je denken.... Op de een of andere manier kwamen wij niet meer goed tot ons recht en ging alles niet meer zo vloeiend als in de laatste twee sets. We bleven door knokken, maar KSV was deze vijfde set de sterkere. Zij wonnen deze laatste set dan ook met 15-11. Heel erg jammer. Had absoluut meer in gezeten. We moeten aankomende weken toch weer punten gaan pakken, ik heb het wel gezien op de 12e (laatste) plek.Toedels en tot de
volgende keer maar weer...Groetjes, Marieke.