U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 november 2012

Dames 1 pakt 5 punten in Eibergen!


Wij moesten op deze donderdagavond om 20:30 spelen in Eibergen.

Helaas waren we maar met een beperkt aantal spelers van ons eigen team. Yvette, Evelien en Marieke hadden studieverplichtingen, Marjolein kon wegens blessure nog steeds niet mee spelen en ik zelf, Renate, had nog een blessure aan mijn schouder, waardoor ik alleen op de libero positie kon worden ingezet. Gelukkig konden Ineke uit dames 2 en Maud uit meisjes A met ons meespelen.

We kwamen in Eibergen aan en het zat ons allemaal al tegen, een vogelshow met daarbij ook allemaal konijnen waardoor er 1 uit ons team bleef hoesten en niezen en een man die in onze kleedkamer vroeg om zijn dochter Petra.We begonnen met goede moed omdat dames 1 van vorig jaar hier de wedstrijd heeft moeten staken wegens te veel blessures. Zoals bij ons wel vaker gebeurt, begonnen we met een klein dipje aan de eerste set. Pas toen we in de buurt van de 20 punten kwamen, gingen we er voor. Met een goede opslag serie van Maud hebben we de eerste set gewonnen met 25-21.


De tweede set begon al een stuk beter. Mirjam begon met een heel mooie opslag serie en al snel stonden we voor met 17-3. Na alle time-outs begon de coach van de tegen partij te wisselen. Hierdoor werden wij een beetje afgeleid, maar toch hebben we de set gewonnen met 25-13


De derde set bleven wij steeds met een kleine voorsprong spelen. Met een paar mooie aanvallen bij ons op de mid konden we ook punten blijven pakken. De buitenaanval van de tegenpartij was moeilijk te blokken, maar zelf onze spelverdediger Lynn heeft nog een mooie bal kunnen afblokken. Ook deze set hebben wij gewonnen, met 25-19.


We gingen voor de laatste set, eindelijke en keer 5 punten zou heel fijn zijn. Wij begonnen helaas met minder concentratie dan in de vorige sets en daarom stond Boemerang al snel voor met een voorsprong van 5 punten. Na een time-out van onze kant gingen we gelukkig beter spelen. Met een paar mooie punten van onze buitenspeelsters Maud en Lise scoorden we weer wat punten. En gelukkig wonnen we ook deze set met 25-20.


Door deze mooie 4-0 overwinning zijn we van de 12de plek naar een 10de plek gestegen. Hopelijk houden we dat vol en
winnen we de volgende wedstrijd in Hengelo ook !Renate Eenink.