U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

6 december 2012

Dames 1 speelt matig en verliest


De overwinning op Boemerang met een gehavend team zorgde ervoor dat wij vol goede moed richting het kleine Hengelo reden. De wedstrijd tegen het tweede team van DVO stond op het programma. We waren weer op volle sterkte, iedereen mocht en kon weer meedoen. Helaas had onze coach Hans de Sint op bezoek in het westen van het land. Gelukkig was oudgediende Leendert bereid om zijn zaterdagmiddag te besteden aan ons. Een korte briefing van Hans en hij was er klaar voor. Klaar om ons naar de overwinning te helpen. Dit is hem helaas niet gelukt.

De eerste set begonnen we niet sterk. De focus was er niet en DVO kwam al gauw op voorsprong. In de loop van de set kwam de focus terug, maar konden we de set niet overnemen. De set ging met 25-18 naar DVO. Van de opleving die we in gedeeltes van de eerste set lieten zien, was in de tweede set weinig terug te zien. De Hengelose dames hadden een lastige opslag waar wij geen antwoord op hadden. Hierdoor kwam de pass niet en kwamen we zelf niet aan aanvallen toe. De set verloren we met 25-13.


Toen kwam de beruchte derde set, berucht voor het team die de eerste twee sets wint. Vaak zie je dan een dip bij het winnende team en een opleving bij het team dat achterstaat. Dit gebeurde nu ook. Wij kwamen voor met 13-2 door twee sterke opslagseries. DVO had ondertussen al een time-out ingezet en twee spelers gewisseld. Zo'n voorsprong zou je niet meer weg mogen geven, daar was iedereen het over eens. Helaas is het ons toch gebeurd. Zodra de servicedruk afnam aan onze kant, kwam DVO weer in haar eigen spel. Zij maakten het ons weer lastig met hun service en waren stabiel in hun spel, terwijl onze beleving en geloof in de winst verminderden. Aanvallend en verdedigend waren ze sterker dan wij, vooral de libero vulde alle gaten in de rally's op, waardoor de set alsnog naar DVO ging met 25-21. 
Leendert gaf ons daarna de opdracht om in de vierde set risico in de service te leggen. Dit leverde meer druk op bij DVO en de set ging gelijk op tot 23-23, waarop wij het toch niet konden afmaken. Ook de laatste set ging naar DVO, dit keer met 25-23. 

4-0 verlies betekent dat we weer een plaatsje zijn gezakt, omdat KSV wel punten heeft gepakt. Aanstaande zaterdag tegen Wivoc. Zij staan op de 9e plek, dus daar liggen weer kansen om punten te pakken. Kom ons aanmoedigen aanstaande zaterdag 8 december om 16.00 uur in de sporthal in Ruurlo, we kunnen het gebruiken.