U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

23 december 2012

Tornax dames 1 trekt net aan het kortste einde


Op zaterdag 22 december moesten de dames van Tornax nog een wedstrijd inhalen. Als enige team van de vereniging mochten wij nog een wedstrijd spelen. In een bijna lege en koude sporthal begon om 4 uur onze wedstrijd. Gelukkig waren  we vandaag met ons complete team, toch was niet iedereen volledig inzetbaar vanwege blesseures. Renate kreeg opnieuw last van haar schouder en was alleen inzetbaar als libero. Marjolein heeft nog te veel last van haar knieen om een wedstrijd te spelen, helaas.

Hierdoor hadden we weinig opties op de mid positie en moesten we beroep doen op Marieke om voor deze wedstrijd de mid positie te vervullen.

De sporthal was koud, maar toch konden we rekenen op een groep vaste fans die ons kwam aanmoedigen. We moesten spelen tegen Wevoc, zij stonden op de 8e plek.


De eerste set begonnen we met Lynn, Danielle, Mirjam, Marieke, Lise, Evelien en Renate als libero. De set ging vanaf het begin al gelijk op. Echter kon geen van de teams een duidelijk verschil maken. Beide teams hadden goede momenten en lieten hun kwaliteiten zien. Echter trokken wij net aan het kortste einde, de set eindigde in 22-25.

 

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling en waren positief. Er lagen zeker meer kansen voor ons. Echter moesten we dan wel zelf tot de aanval komen. We legten de druk te weinig bij de tegenstander neer. We kwamen wel beter in ons spel, echter zag de teller aan het einde er hetzelfde uit 22-25.

 

De derde set werd Evelien gewisseld voor Yvette en ondanks dat we de sets nipt hadden verloren begonnen we de derde set met goede moed. Danielle begon met opslaan en al snel stonden we voor met 5-0. Deze voorsprong mochten we toch zeker niet meer weggeven. We behielden de voorsprong de hele set. We stonden zelfs met 23-17 voor. Echter kregen we last van een klein dipje. Gelukkig kwamen we dit op tijd te boven en wonnen we deze set met 26-24.

Natuurlijk gaf dit weer extra motivatie om de vierde set ook naar ons toe te trekken. De pass liep beter en we kwamen meer tot aanvallen. De gaten werden ook beter gevonden bij de tegenstanders. De set ging net als de vorige set gelijk op, helaas konden we set ook net niet naar ons toe trekken, en verloren we met 23-25.

Over het algemeen kun je zeggen dat we net te kort kwamen. We hebben goed gespeeld, maar trokken net aan het kortste einde. We hebben het afgelopen halve jaar zeker een sprong gemaakt. Op naar een volgend jaar waar we deze wedstrijden wel naar ons toe gaan trekken.

Iedereen fijne feestdagen en tot volgend jaar. Onze volgende
westrijd is 12 januari in Ruurlo om 16.00 tegen onze vrienden uit Barchem.

Groetjes,

Mirjam