U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

8 januari 2013

Team 4 Kampioen!!! (nu met foto)


Team 4 van de mini's Kampioenen! Gefeliciteerd!
De spanning zat al dagen in de lucht, want zaterdag kon Tornax MI 4 kampioen worden. De volleybalmeiden hoefden ‘alleen maar’ 2 sets te winnen en dan konden ze niet meer worden ingehaald door de concurrentie. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want het moest nog wel even gebeuren.

Maar konden ze zaterdag wel spelen ? Want donderdag had Lotte zich wegens ziekte afgemeld voor de training. En vrijdagavond kreeg Lois opeens een blessure in haar bovenbeen. En konden Femke, Tess en Laura vrijdagnacht wel goed slapen van de zenuwen ?

Maar gelukkig, zaterdagmorgen om precies kwart over tien, stond iedereen fit en uitgeslapen in de sporthal. Coach Anita pepte de meiden voor de wedstrijd nog even op en om kwart voor 11 mocht Avanti MI 1 beginnen met serveren.

Zoals wel vaker dit seizoen had Tornax moeite om in de wedstrijd te komen, Avanti scoorde punt na punt. Daardoor werd Tornax wakker geschud en konden ze pas bij 10-10 gelijk komen met de tegenstander uit Lochem. Langzaam maar zeker liep Tornax verder uit en won de eerste set met 32-24.

In de tweede set werd snel duidelijk wie de beste ploeg was. Er werd keurig samengespeeld en scoorde Tornax het ene punt na het andere punt. Met maar liefst 40-11 werd de tweede set gewonnen en het feest kon beginnen ! Ook op de tribune was er blijdschap bij de vele ouders, opa’s en oma’s en andere supporters.

Maar Femke, Lois, Tess, Lotte en Laura kregen er geen genoeg van. Onder leiding van coach Anita liet Tornax nog even zien waarom ze kampioen waren: door prachtige combinaties en reddingen werden de 3e en 4e set gewonnen met 28-23 en 33-16.

Na afloop werden de kersverse kampioenen gefeliciteerd door bestuursleden, familie en andere teams van Tornax. Natuurlijk ontbraken de medailles en bloemen niet.
De ‘platte wagen’ kon door de sneeuw en gladheid helaas niet rijden, maar desondanks bleef het zaterdag nog lang onrustig in Ruurlo …