U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

8 januari 2013

MB als C-team naar Open Club Kampioenschappen


Op zaterdag 5 januari mochten een aantal meiden van onze volleybalvereniging die in de jaren 2000 en 1999 geboren zijn naar Goor om de voorronde van het Nationale Open Club Kampioenschap te spelen. Met een derde plaats in een poule van vier teams was het onvoldoende om door te dringen tot de halve eindstrijd. Toch hebben de meiden weer veel geleerd en gezien dat de top van Nederland nog ver weg is.

Gelukkig hoefden de meiden pas om 11.30 uur onze eerste wedstrijd te spelen in Goor. Daarvoor was Salvora uit Raalte gekomen en die moesten duidelijk nog even opstarten. Met een paar goede opslagen van Daniek Wesselink, Zoé Pompe, Esli Diepenbroek en Nicky Span was Salvora wakker en wist ook Salvora dat Ruurlo was gearriveerd. Met enthousiast volleybal werd de eerste set met 25-22 binnengehaald. Tornax had in de tweede set een slechte start en tegen de achterstand van 2-7 begonnen we met een inhaal race. Vooral in het opvangen van de opslag zaten een aantal leerpunten. Speelsters vingen elkaars bal op waardoor de techniek te wensen overliet. Aan het eind van de set kwam Tornax 7 punten te kort en verloor dus met 18-25.

De tweede wedstrijd was om 13.30 uur. Emmen ’95 …… FF googlen. Deze vereniging blijkt 6 meisjes C, 4 meisjes B en 2 meisjes A teams te hebben waarvan de 1e teams per niveau allemaal in de topklasse spelen. Wat een geweld met lengte en kracht. Onze meiden wisten dit gelukkig niet van te voren. Ze hebben zich goed geweerd. Door de eigen serve in de eerste set stevig neer te zetten stonden we zelfs nog even op voorsprong. Toen de machine van Emmen op gang kwam, moesten we afhaken maar toch mooi nog 15 punten gepakt in de eerste set.

In de tweede set kwam de spelverdeelster van Emmen aan de opslag en op die opslag hadden we geen weerwoord. Zij sloeg 11 harde floaters in het achterveld en onze meiden hadden die nog niet meegemaakt. Gelukkig sloeg ze de 12e in het net. Toen mochten wij. Ook in deze wedstrijd hebben we niet slecht gespeeld. Als je er zo naar kijkt is Emmen daarna niet meer echt verder uitgelopen. In het tweede gedeelte hebben we nog mooi 12 punten gemaakt. Een maatje te groot. Wel voer voor een trainer. In de eerste klasse komen we ook een aantal kanjers tegen.

Voor de derde wedstrijd kwam de coach van Salvora al vertellen dat zij door waren naar de tussen ronden. Leek ons wat voorbarig want de laatste tegenstander Webton Hengelo had nog geen set gewonnen en wij waren niet van plan hen een set kado te geven. We konden dus nog naast elkaar komen. Eerst de wedstrijd. Een jong team met een lange speler. Van te voren was te zien dat deze speler voor het team erg belangrijk was. In de eerste set vonden onze meiden regelmatig een blok van haar. Gelukkig werd deze speler door een mindere pass niet zo vaak aangespeeld. We konden de gaatjes regelmatig vinden. We hebben ons verbaasd over de passopstelling van het team. Er werd een grote ruimte open gelaten en de speler op positie 6 stond helemaal achter de zeven meterlijn. We konden hierdoor goed scoren en onze meiden zochten deze ruimte dan ook op. We wonnen de eerste set met 25-15. In de tweede set konden we goed doortrekken. Zeker omdat er door Hengelo veel passfouten werden gemaakt liepen we snel uit naar de dubbele cijfers terwijl Webton nog nauwelijks uit de startblokken was. Met een ruime voorsprong van 14 punten kwamen we bij de 20 punten aan. Maar zoals gezegd, de wedstrijd begint pas bij 20 en daar sloeg de onzekerheid toe. Vooral de opvang van de opslag en het afmaken van de ralleys liep niet meer. Dan ben je blij met een ruime voorsprong. Webton kwam nog akelig dichtbij en ze begonnen al hoop te hebben op een punt. Gelukkig wisten onze meiden op tijd de rijen te sluiten en met een zucht van verlichting werd de 25-21 binnengehaald.

Intussen speelde Emmen tegen Salvora. Natuurlijk leek er in het begin niets aan de hand maar ook Emmen kan zijn mindere momenten hebben. Na de winst in de eerste set door Emmen, konden ze het hoge niveau niet vasthouden. Salvora profiteerde hiervan en wist in een spannende tweede set met 23-25 te winnen. Hierdoor had Salvora 4 punten en mochten zij de kruisfinale voor de volgende ronde spelen.

Hilde Jansen die naast assistent coach ook de scheidsrechterszaken voor haar rekening nam, moest nog een wedstrijd fluiten. We konden daarna naar huis. We hebben ons hoogste niveau niet kunnen bereiken, maar we hebben wel ons uiterste best gedaan. Toch tevreden omdat het voor iedereen leerzaam was.