U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

14 januari 2013

Een mooi begin van het nieuwe jaar voor Dames 1!


Zaterdag 12 januari was onze eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen. Deze werd gespeeld tegen BVC ’73 uit Barchem.

Iedereen had er weer zin in, het was dan ook al een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld. We moesten het deze wedstrijd zonder Evelien doen, maar we kregen versterking van Elize Venne en Fleur Tetteroo vanuit de mini’s. Zij waren de mini’s van de week!

De eerste set verliep redelijk chaotisch, de pass kwam niet bij Lynn, aanvallen kwamen we niet echt aan toe en iedereen was een beetje zoekende waar we moesten staan. Aan het einde van de set kwamen we er beter in, dit was helaas te laat om de set nog naar ons toe te trekken, maar wel mooie opstart voor de tweede set. Deze set verloren we met 15-25.

De tweede set begonnen we dan ook sterk en enthousiast want er zat meer in. We hadden mooie opslagseries, de pass kwam beter en daardoor konden we met de aanval meer druk zetten. Er werden mooie  lange rally’s gespeeld. Bij een voorsprong van 20-9 kwamen we helaas in een dip, BVC kwam beter in hun spel en wij maakten de aanvallen niet af. Ze kwamen steeds dichter bij, maar gelukkig hadden we op tijd ons spel weer opgepakt en de set afgemaakt met 25-18.

Dit gaf goede moed voor de derde set. Marieke en Lise kregen de opdracht van Hans om zo hard mogelijk aan te vallen, waardoor BVC anders moest gaan blokkeren en verdedigen.  En dit deden ze! Zo bleven wij de hele set een aantal punten voor op BVC en maakten we de set af met 25-20.

De vierde set was het helaas omgedraaid, wij liepen steeds een aantal punten achter op BVC. We gingen onze aanvallen meer verspreiden over buiten, mid, achterover en zelfs 3 meter aanvallen, maar konden hiermee net niet het verschil maken. Ondanks de wissels en de Time-outs hebben we de set verloren met 23-25.

Het was 2-2, dus er kwam nog een vijfde set. Deze verliep niet goed,  we kwamen met een goede opslagserie van BVC al direct met 1-5 achter te staan. Er werd nog wel goed gevochten aan onze kant, maar we kwamen niet dichterbij. De set verloren we met 11-15.

Al met al een leuke en zeker goed gespeelde wedstrijd! Weer 2 punten erbij en een goed begin van het nieuwe jaar!