U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

8 februari 2013

Topwedstrijd met 5 punten voor dames 2


Afgelopen zaterdag stonden wij oog in oog met de dames van D.V.O. Zeker geen onbekende tegenstander voor ons. Met maarliefst een selectie van jawel 6 speelsters moesten wij het opnemen tegen 12 dames van D.V.O. D.V.O. uit is nooit een makkelijk wedstrijd. Met Mariska die iedereen zowat kent was het nog belangrijker om de volle winst te pakken voor dames 2. Na 2 weken oprij 4 punten was het vandaag tijd voor 5 punten.

De eerste set begonnen we slecht en liepen de hele set een paar punten achter de dames van D.V.O. aan. Echter wisten we ons sterk terug te pakken en konden deze set tot grote irritatie van de dames van D.V.O.  de set binnenhalen met 25-27. Er lagen zeker kansen voor ons, dat hadden we gemerkt in deze eerste set. Volg goede moed begonnen we aan de tweede set. De hele set hebben we weer achter de punten aangelopen. Door een goede servicserie van Lotte (top!) liepen we in tot 22-22. Het was een zenuwslopend einde van de tweede set. Door sterk aanvallend spel en het geluk dat spontaan onze kant had gekozen wonnen we deze set met 24-26. De irritatie was van de gezichten af te lezen. Wij groeiden als team in de wedstrijd en gingen steeds sterken staan spelen. De derde set begonnen we gelijk sterk. Toch kwam D.V.O. door slimme prikballen telkens weer terug. Toen wij eenmaal deze prikballen doorhadden en van de grond haalden was het verzet van D.V.O. bijna gebroken. Door een goeie aanval, sterk rallyspel en de verzorgde pass kregen we ook winst in de derde set en tevens winst in de wedstrijd in het zicht. Door een aantal grote fouten aan D.V.O konden we de derde set ook binnenhalen met 20-25. Nou waren de leeuwinnen van Tornax helemaal los. Met goede serviceseries, sterk aanvallend spel, het van de grond halen van marktplaatsballen en de goede pass konden we nu over D.V.O. heenwalsen. Met een trotste coach aan de kant en een glimlach op het gezicht van alle speelsters konden we de vierde set met 16-25 binnenhalen.

Alweer de derde winst op rij voor Tornax dames 2. Met de week gaan we als team sterker staan spelen. Het zelfvertrouwen groeit binnen het team en we staan met plezier te volleyballen. De eerst volgende wedstrijd is de kraker tegen pajodos. Pas 23 februari mogen we weer aantreden. Tussendoor gaan we nog een oefenwedstrijd spelen om het goede gevoel vast te houden. We hebben zeker kansen tegen deze dames en als we de stijgende lijn door weten te zetten heb ik er al het vertrouwen in! We staan nu op een stevige 7de plaats maar het gat naar de nummer 6 is groot. Mochten we de komende weken punten blijven pakken kunnen we zeker nog aanhaken bij de top 6.

Een mooie wedstrijd in het vooruitzicht dus op 23 februari! Mocht u het tweede damesteam eens in actie willen zien bent u zeker welkom.

Tot over 2 weken!

Hilde Jansen, speelster dames 2.