U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

24 februari 2013

Puntloze zaterdag voor dames 2


Gisteren stond de wedstrijd tegen Reflex D1 op het programma. De nummer twee van de competitie. Na de stijgende lijn van de afgelopen 3 weken met 3 keer winst was vandaag het doel opnieuw winst te gaan pakken. Dat is natuurlijk wel even andere koek tegen de nummer 2 dan tegen de onderkant van de ranglijst. Maargoed zeg nooit nooit. Zonder Anneloes maar met Maud (bedankt dat je zo snel nog in kon en wou vallen!!) begonnen we aan de warming-up. Het team van Reflex is nog een jong team met ook een jonge coach. Nou was de ervaring in Duiven niet al te best (ik zal hier niet verder op in gaan) dus waren de verwachtingen hooggespannen. Nadat we onze warming-up hadden afgedraaid was het tijd om te beginnen aan als het goed is een mooie pot.

De eerste set begon voor onze kant niet zo goed. Door de sterke servicedruk van de dames aan de overkant liepen de dames van reflex al snel een paar punten uit. Halverwege de set konden wij weer aanhaken door goed verdedigend werk en door aanvallen te scoren. Het werd een zenuwslopende einde. Nadat wij terug waren gekomen tot 23-24 werd het Reflex toch te heet onder de voeten en werd er nog een time-out ingelast. Rustig blijven was de boodschap. Helaas, na dit spannende einde trokken wij toch aan het kortste eind en moesten de set met 23-25 verloren zien gaan.
Toch moet gezegd worden dat we goed gespeeld hebben. We zijn als team deze set blijven knokken en dat heeft uiteindelijk toch zijn vruchten afgeworpen. Tweede set, nieuwe set nieuwe kansen is het motto. We begonnen goed en lang bleef het gelijk op lopen. Totdat een van de dames van Reflex ging serveren en wij even geen antwoord hadden. Ook aanvallend scoorden we niet vaak genoeg. Met 17-25 hebben we ook deze set moeten laten gaan.  Toch was er nog steeds zicht op de winst. Opnieuw hebben we goed mee staan doen maar was het niet genoeg. Met 19-25 werd de derde set op rij verloren. Er werd afgesproken dat we de vierde set onszelf een goed gevoel gingen geven. Lang bleven we bij maar ook deze set werd verloren met 23-25. De vierde set was nou niet bepaald sportief van beide kanten. Toch jammer van zo'n mooie wedstrijd.

Al met al toch best een goeie wedstrijd. Wellicht had er meer ingezeten maar we hebben zeker laten zien dat we beter zijn dan aan het begin van het seizoen. Er zit nog steeds een stijgende lijn in en die kunnen we goed gebruiken want zaterdag staat de nummer 1 van de competitie op de agenda...
Zaterdag mogen we aantreden tegen het team dat behoorlijk eenzaam aan kop staat in onze competitie. De dames van WSV.

 

Tot volgende week!

Hilde Jansen, speelster dames 2.