U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

14 april 2013

Dames 1: 11 punten in 3 wedstrijdenTer voorbereiding op de wedstrijd van vandaag speelden we maandag jl een oefenpot tegen de dames van Grol 1, die een paar weken geleden overtuigend kampioen waren geworden in de 2e klasse. Met gedegen spel, scherpte, goede passes en de nodige mooie aanvallen wonnen we met 4-0. Dit gaf ons moed voor de wedstrijd van zaterdag, wij waren er klaar voor!
Want er is één vraag welke de dames al enkele weken bezig houdt …. Halen we de P/D wedstrijden of niet? Het is stuivertje wisselen om de plaatsen 12, 11 en 10. Daar waar we na twee goede wedstrijden (3-2 winst thuis tegen DVO Hengelo en 3-1 winst uit bij Wivoc in Winterswijk) op de 10e plek stonden, met twee punten los, gebeurde er gisteravond iets wat ons de nodige spanning bracht terwijl we er klaar voor waren. Nr 11 KSV pakte 4 punten van de nummer 12 en heroverde daarmee positie 10.
Kortom we wisten wat ons vandaag, 13 april, te wachten stond: punten pakken!! Wij hebben namelijk nog maar één grote ambitie en dat is om in de week van 27 april tot en met 4 mei een aantal P/D wedstrijden te spelen, onszelf naar grote hoogten te stuwen, waardoor we volgend jaar weer in de eerste klasse mogen ballen. Want dat we er thuis horen hebben we de afgelopen weken wel laten zien.

Nadat we ons in het begin van de wedstrijd lieten weg spelen kwam in de 2e helft van de 1e set het geloof terug. Helaas was de achterstand te groot om in te lopen, maar we kwamen in ons eigen spel. We kregen grip op de opslagen waardoor Lize, Yvet en Marieke op buiten in stelling werden gebracht. Onze opslagen werden scherper, de passes kwamen beter bij Lynn en we gingen aanvallen. We konden de druk neer leggen bij de tegenstander. De drie daarop volgende sets waren voor ons: 25-19, 25-22 en 25-23.
Opluchting en een big smile aan het eind van de wedstrijd. Vier punten rijker, de 10e plek terug en 2 punten los. Blijdschap en fun in de kleedkamer …. Marieke en Lize klaar voor het grote gala feest … en de rest genietend van een welverdiende schaal bitterballen.

Groeten Dames 1