U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 mei 2013

Tornax dames 1 degradeert naar 2e klasse


De promotie/degradatie driekamp tussen de dames van Vollverijs 2, Avanti 2 en Tornax hebben de dames van Rvv Tornax met 2-3 hun meerdere moeten erkennen in Vollverijs uit Terborg. De tweede wedstrijd tegen Avanti uit Lochem werd daarna gewonnen met 2-3. Toen Vollverijs de volgende dag met 3-0 wist te winnen van Avanti ging de plek in de 1e klasse naar Vollverijs. Tornax degradeert naar de 2e klasse.
In tegenstelling tot de laatste wedstrijden in de reguliere competitie in de eerste klasse kon Tornax zaterdag geen vuist maken tegen Vollverijs. Tijdens de eerste set moest door een ongelukkige botsing in het achterveld Daniëlle Kuipers met een enkelblessure uitvallen. Zij werd vervangen door de 13 jarige Nicky Span. Door de omzettingen kon Tornax niet echt uitlopen en de stand ging gelijk op. Vooral boven de 20 punten werd het echt spannend waarbij Tornax wel steeds aan de positieve kant van de score stond. Door twee persoonlijke fouten won Vollverijs de set toch met 27-29.
In de tweede set konden de patronen beter worden uitgespeeld en Tornax won deze set relatief makkelijk met 25-21. Ook de derde set was met 25-22 een prooi voor Tornax waarin de middenspeelsters Mirjam Laarman en Ineke Nijen Es zowel aan het net als in het achterveld voor creatieve oplossingen moesten zorgen.
De vierde set begon stroef en Tornax wist het initiatief niet meer over te nemen. Vollverijs  won de set dan ook met 21-25. In de laatste set kwam Tornax nauwelijks uit de startblokken en keek al snel tegen een flinke achterstand. Niet meer dan 8 punten haalde de thuisploeg nog maar dat was onvoldoende om de winnaarspunten in Ruurlo te houden.
Op woensdag 1 mei was de uitwedstrijd tegen Avanti uit Lochem. De eerste twee sets werden met 8-25 en 17-25 door Tornax gewonnen. In de 3e set ging Avanti goed van start en had Tornax even geen antwoord. In het tweede gedeelte van de set kwam Tornax nog wel iets terug maar de set ging met 25-15 naar Avanti. In de vierde set ging het bij Tornax weer soepel. Bij een voorsprong van 14-22 was een wissel van de vertrekkende Marieke Ooyman. Na de wissel scoorde Avanti vanuit de opslag veel punten. Het vertrouwen was weg en Tornax kon geen punten meer maken. Avanti trok de set met 28-26 naar zich toe. In de 5e set was het eerst Avanti die sterk doortrok maar toen Avanti de set leek te winnen, kwam Tornax punt voor punt terug. Lange spannende ralleys waarbij Tornax uiteindelijk met 18-20 won.
In de wedstrijd bij Vollverijs kwam Avanti er niet meer aan te pas. Met een duidelijke 3-0 trok Vollverijs de 1e klas plek naar zich toe. Voor Tornax bleef de tweede plek in de driekamp over. Met twee teams in de 2e klasse kan Tornax gaan bouwen aan een nieuwe toekomst waarin de aanstormende jeugdspelers zeker een rol zullen spelen.