U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

7 juli 2013

Tornax Meisjes C overtuigend naar eerste klasse.


Voor het seizoen 2013-2014 zijn in de volleybalregio Oost de selectietoernooien al gespeeld. Rvv Tornax moest de selectie voor de eerste klasse spelen in Wijchen. Hier kwamen teams van 38 verenigingen bij elkaar om de 24 plaatsen in de eerste klasse te verdelen. Door klinkende overwinningen op Langhenkel Orion C2 en Alterno C5 plaatsten de meiden uit Ruurlo zich voor de eerste klasse.

Door de lange rit naar Wijchen was het al vroeg dag voor de 11 tot 13 jarige meiden van de volleybalvereniging Tornax uit Ruurlo. Met de nodige extra ouders als supporters ging de stoet richting Nijmegen. Om 10 uur was de eerste wedstrijd tegen Orion C2 uit Doetinchem. De Ruurlose meiden waren gespannen in het begin van de set, maar al gauw was er een flinke voorsprong genomen. Met een goede opslag en goede verplaatsing in het veld werden de problemen bij Orion neergelegd. Bij een voorsprong van 20-10 sloeg de sfeer een beetje om. Tornax kreeg veel moeite om de opslag van Orion te verwerken en binnen korte tijd was de stand 21-18. Gelukkig wist Tornax de draad weer op te pakken en werd de set met 25-18 gewonnen. In de tweede set kwam Linet Rooks aan de opslag. Zij zorgde voor de voorsprong van 10-0. Hierna ging het redelijk gelijk op maar Orion wist niet meer dan 12 punten in deze set te halen. Een mooie 2-0 overwinning.
Een uur later stonden de meiden van Alterno uit Apeldoorn aan de andere kant van het net. Het lukte de Apeldoornsen niet om de opslag van Tornax goed te verwerken. In de eerste set werd een sterk team tegenover Alterno gezet. Bij een winst in de eerste set van 25-8 mochten de andere vier meiden laten zien dat de selectie van Tornax erg breed en goed is. Dit bleek goed uit te pakken want met een goede opslagserie van 11 punten door Betteke van Delft was er voor de tegenstander geen eer te behalen. Ook de 2e set eindigde in 25-8 en hiermee was plaatsing een feit. We hopen een flink aantal mooie wedstrijden te kunnen spelen. De meiden gaan er hard voor trainen zodat de tegenstanders weten waar Ruurlo ligt. Daar moeten ze niet te makkelijk over denken.