U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 september 2013

Dames Tornax bijna op eerste klasse niveau.


Onverwacht toch in de eerste klasse spelen was voor de dames van volleybalvereniging Tornax een cadeautje aan het begin van het nieuwe seizoen. Toch vraagt dit een andere aanpak van trainingen en voorbereiding op de wedstrijden. Zaterdag 21 september was de eerste wedstrijd in Lochem tegen Avanti. De nummer 3 van het vorige seizoen was nog een maatje te groot en won met 4-0.
Avanti is een team waarvan veel bekend is. Met name de servicedruk, de uitstekende verdediging en een gevaarlijke middenaanval waren van te voren bij Tornax bekend. Instructies voor de opvang van de opslag zijn erg algemeen. De druk op de verdediging werd aangepakt door gericht te serveren op de mindergoed passende spelers van Avanti. Maar de sterke middenaanval heeft bij Tornax de hele wedstrijd voor problemen gezorgd.
De eerste set ging lange tijd gelijk op. In het eerste gedeelte volgde Tornax op eerbiedige afstand maar toen de 20 punten in zicht kwam, sloot Tornax mooi aan. Yvette Koeleman kreeg in de verdediging steeds meer vat op de middenaanval van Avanti. Toch konden de Lochemse dames de set vrij makkelijk uitspelen en wonnen met 25-21.
In de tweede set nam Tornax brutaal een voorsprong van 2-4 maar kon slecht met die luxe omgaan. Een aantal minuten later werd tegen een achterstand van 8-4 aangekeken. Op die afstand liep Tornax mee en vooral de individuele kwaliteiten van Avanti maakten het verschil in de punten. Na een tussenstand van 21-14 kon Tornax er nog een eindsprint uitpersen maar kon niet meer winnen. Avanti wint met 25-19.
In de derde set begint Tornax met andere spelers. Met de 14 jarige Daniek Wesselink in de spelverdeling liet Tornax een 4-2 systeem zien. Avanti was even in de war en liet Tornax zes punten uitlopen. Na een time-out kreeg Avanti de rijen weer gesloten en werd de schade hersteld. Op het einde van de set was de marge twee punten. Met vier strakke floatopslagen maakte Avanti duidelijk dat zij de winst in de derde set verdienden met 25-19.
De vierde set geeft Tornax dan mogelijkheden de eer te redden. Avanti gaf evenwel geen ruimte om ook maar een punt mee naar Ruurlo terug te nemen. De focus bij de Ruurlose dames was verdwenen. Met een uitslag van 25-13 werden vijf punten in Lochem gelaten. Toch heeft Tornax zeker de eerste drie sets goed gespeeld. Volgende week komt om vier uur Pollux uit Oldenzaal op bezoek. Een onbekende tegenstander uit het Twentse land.