U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 september 2013

Het eerste punt voor de dames 1 van Tornax


Op zaterdag 28 september stond de wedstrijd tegen het onbekende Pollux uit Oldenzaal op de rol. Een speciale strategie was er dus niet te maken. Vanaf het begin liet Pollux een goede aanvalsmachine en een degelijk verdediging zien. Toen er ook nog een flinke servicedruk aan werd toegevoegd had Tornax er buiten het slotdeel van de tweede set, weinig tegen in te brengen. Er gingen vier punten mee naar Oldenzaal en Tornax verloor met 1-3.
De wetenschap dat Pollux met 3-2 had gewonnen van Marvo gaf toch hoop voor een goede afloop voor de Ruurlose dames. In een oefenwedstrijd was van Marvo gewonnen dus mogelijk zat daar vergelijkingsmateriaal bij. Zonder de zieke Daniek Wesselink werd er positieve verwachtingen uitgesproken en de te spelen tactiek besproken. Toen de wedstrijd begon stond daar een jong team uit Oldenzaal die flinke slagkracht en bewegingssnelheid liet zien. In de eerste set stond er gelijk flinke druk op de verdediging van Tornax. Nu zijn inzet, doorzettingsvermogen en oplossingen vinden de sterke punten in het spel van Tornax maar de eerste set kwam Tornax daarmee niet verder als 13-25.

In de tweede set ging Tornax na een slap begin toch voortvarend van start. Een achterstand van vijf punten werd in een keer teruggebracht naar 1 punt. Daarna liep Tornax lang achter de feiten aan. Bij 11-17 zag het er eerst naar uit dat ook deze set naar Pollux, maar toen begon het karakter van Tornax te spreken. Via 20-23 werd de set door flinke inzet van alle speelsters gewonnen met 25-23. Ook in de derde set bleven de teams lange tijd dicht bij elkaar. Het verschil werd aan het eind van de set gemaakt door een opslagserie met sprongfloater waar Tornax geen antwoord op had. De set ging verloren met 20-25. Dan maar gaan voor de vierde set. Maar ook hier weer eenzelfde scenario. Eerst een achterstand, vervolgens een inhaalrace en uiteindelijk net tekort voor een setwinst 19-25. Het eerste punt is binnen.
Volgende week 5 oktober de uitwedstrijd naar Smash’68 uit ’s Heerenberg