U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 oktober 2009

Volga geen probleem voor heren 2


Zaterdag 10 oktober Tornax Heren 2 – Volga Heren 4

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 4

‘Keurige 4-0’

En daar is zo’n beetje alles al mee gezegd. Volga Heren 4. Een team van respectievelijk wat hogere leeftijd. Tegen een stel lichtelijk getergde jonge honden. Die iets goed te maken hebben met zichzelf.

We speelden deze wedstrijd zonder boeddha Tommy. Die had iets met trommelen etc. Toevallig net van hem vernomen dat zij daarmee eerste geworden zijn.

Afijn, de afwezigheid van Tommy hield in dat opperhoofd Björn weer in de basis stond. Inmiddels hersteld van een blessure. Volgens mij. Het werd in het begin van de wedstrijd al snel duidelijk. Deze wedstrijd moest van ons komen. Er werden nog een paar foutjes gemaakt. Paar opslagen etc. Dat zorgde ook voor circa 50% van de score van Volga. Maar in de loop van de set ging het lopen. En de eerste set werd daarom gemakkelijk met 25-18 onze kant op gehaald.

En als je zo’n lijn doorzet in de 2e sta je al gauw voor. En dan neemt de tegenstander al gauw een time out. En toen kwamen de wijze woorden van hans ook al snel natuurlijk. De rest van de set verliep voorspoedig. Redelijk wat opslag druk zorgde voor een bepaalde machteloosheid bij Volga. Wat maar grip kon krijgen op die ballen. En dan gaat het hard natuurlijk. 25-11

Voor de wedstrijd heb ik de vrouw van ons opperhoofd Hans nog even gesproken. ze vertelde mij toen dat ze nog zou komen kijken. Maar ze vond wel dat Hans zelf eens wat meer moest spelen. Blijkbaar vond Hans dat ook. Hij koos de 3e set uit om zich ook maar te mengen in de eenzijdige strijd. Pieter mocht plaatsnemen op de bank. Hans ging op mijn buiten positie spelen. En ik mocht mijn oude stekkie op de mid positie weer oppakken. En het scoren ging door. Hierover had Hans nog een wijze opmerking in een van de time outs van Volga ‘als we beter willen gaan volleyballen, moeten we eerst maar wat minder gaan serveren’. Iets wat we maar niet gedaan hebben. 25-10 als gevolg.

Vervolgens was ook de 4e set een formaliteit. Al werd er nog een beetje gehannest, over wie dat laatste punt nou mocht maken. Uiteindelijk(bij de 3e poging) was de eer aan Björn. Die er toen ook maar gauw een eind aan maakte.

Afijn. Gewoon 5 punten erbij. Niet bijzonder gespeeld. Maar gewoon gedaan wat we moesten doen. En dat is het hem nou net. Of je nou hoort te winnen of niet. Je moet altijd nog maar even doen.

Toen wij later in de kantine zaten, vroeg een wederom zegevierend dames 2 nog aan ons, wat ons doel was? Er werd iets gezegd over promoveren etc. Wij houden het gewoon bij het volgende. We gaan van wedstrijd naar wedstrijd, en we zullen het wel zien.

Je kunt een wedstrijd toch niet eerder spelen dan de datum die er voor staat.

En met deze wijsheid wil ik hier ook een eind aan breien. Volgende week zullen wij wel zien wat het wordt in zevenaar tegen labyellov heren 4.

Groetjes,

PP