U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

5 november 2013

Tornax dames halen 1 punt bij subtop


Op zaterdag 2 november stond voor de dames van Tornax in nieuwe shirts de thuiswedstrijd tegen Marvo uit Mariënvelde op het programma. De derby uit de voormalige gemeente Ruurlo trok voldoende toeschouwers en het beloofde een mooie strijd te worden. Vooral in de eerste set lag er een groot verschil tussen beide teams. In de andere drie sets was er sprake van spektakel over en weer. Vooral de tweede set was een genot om te zien. Toch kon Tornax alleen de winst in de vierde set binnenhalen en verloor met 1-3.
De vorige twee wedstrijden kwam Tornax goed uit de startblokken vandaar dat het doel was om de winst in eerste twee sets in Ruurlo te houden. Het liep heel anders want Tornax had in de eerste set duidelijk geen antwoord op het goede spel van Marvo. De 12-25 was een duidelijk signaal dat het anders moest. In de tweede set werden de baken verzet en namen de Ruurlose dames de touwtjes een tijdje in handen. Halverwege de set werd tegen de verkeerde kant van de score opgekeken en Marvo liep weg. Rond de 20 punten kwam Tornax terug door goede opslagen die vooral gericht waren op het ontwrichten van de opbouw van de aanval van de tegenstander. Schouder aan schouder werd de 25 punten gepasseerd en ging de opslag steeds over in een side out spel. Marvo was de eerste die dat wist te doorbreken en trok met 28-30 de set naar zich toe.

Met dezelfde 6 spelers zette Tornax in de derde set de schouders eronder. Halverwege de set had Marvo de marge op zeven punten. Dit konden de dames uit Mariënvelde doortrekken  tot het eind van de set die ze wonnen met 18-25. De laatste set nam Tornax weer een voorsprong en kon een leuke voorsprong worden opgebouwd. Alhoewel het aan het eind van de set nog spannend werd, kon Tornax met de minimale winst in de set toch een punt in Ruurlo houden. De set werd gewonnen met 25-23. Zeker de tweede en vierde set laat zien dat Tornax meer verdiend dan ze zichzelf geven. Regelmatige winst in sets en in andere sets net iets te kort komen. Het resultaat is voorlopig een 10e plaats in de rangschikking. Op zaterdag 16 november wordt de volgende wedstrijd gespeeld tegen Reflex. Gezien de stand een zelfde maat als Marvo.