U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 januari 2014

Dames Tornax moeite met 1e klasse


Het is alweer eind januari 2014 en de dames van Tornax hebben in de drie wedstrijden 2 punten gescoord. Uit tegen Pollux uit Oldenzaal en Volga uit Gaanderen werd geen succes gehaald. Thuis tegen Smash uit ’s Heerenberg waren het door de 2-3 verlies maar twee punten. Onvoldoende om je terug te knokken uit de gevarenzone van de eerste klasse. Geen excuses maar wel tegenslagen.

Vooral de blessure gevoeligheid van de speelsters en de smalle basis zorgen voor een onregelmatige prestatie van de dames. Sinds november speelt het team zonder Lise Eggink die een chronische blessure heeft. Ook op de middenpositie kan Marjolein Broeshart niet volledig ingezet worden. Steeds meer moet de hulp in worden geroepen van verschillende speelster uit dames 2 en uit Meisjes A.

Op donderdag 9 januari was Pollux de tegenstander. De uitslagen van de sets geven  aan dat Tornax redelijk mee kon komen. De eerste drie sets gingen met 25-20, 25-18 en 25-19 verloren. In de vierde set stond Tornax lang voor en had zelfs vijf setpunten. Helaas ging ook deze set naar Pollux en wel met 28-26.

Bij de thuiswedstrijd op zaterdag 18 januari tegen Smash uit ’s Heerenberg moesten de punten gepakt worden. De eerste twee set werden nipt gewonnen. Beiden met 25-23. Dit niveau kon Tornax niet volhouden. De concentratie werd minder. De derde set ging nog verloren met 21-25 maar de 12-25 in de vierde set was echt een stuk minder. In de vijfde set kon de achterstand niet meer worden ingelopen en werd verloren met 12-25.

Afgelopen zaterdag 25 januari was Volga uit Gaanderen de tegenstander. De eerste set was van goed niveau en werd net verloren met 25-23. Over de volgende drie sets was weinig goeds te vertellen. In totaal werden nog 37 punten in de drie sets gehaald. Onvoldoende om tevreden terug te keren uit Gaanderen. Zaterdag 1 februari komt Orion naar Ruurlo. De voorlaatste in de competitie moet zorgen voor een goed resultaat voor Tornax. Een waar degradatie duel om 16.00 uur in sporthal Rikkenhage.