U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

17 oktober 2009

Dames 2 wint van nr. 3


Op 17 oktober om 17.15 uur moesten we aantreden tegen nr 3 in de poule DVO uit Hengelo. We mochten weer aantonen waarom wij bovenaan in de 3e klasse staan. Met nog maar 1 verliespunt na 4 wedstrijden.

We kregen van Hermien opdracht om zeer fanatiek in te spelen want de 1e set komen wij gewoonlijk wat langzaam op gang. Dus op naar de 1e set. We hadden een goede warming-up maar toch ging deze set gelijk op. Mede doordat we een aantal keren een sterk blok van DVO tegen kwamen en we soms net iets te laat bewogen. Uiteindelijk kon Ineke aan het eind van de set een goede serve serie laten zien, had Danielle in het achterveld een aantal mooie reddingen en werd de set met 21-25 door ons gewonnen.

Aan het begin van de 2e set had de spelverdeler van DVO een zeer goede opslagserie die wij niet konden pareren. Het was al snel 9-0 voor DVO. Bij 11-2 verrekte Lize een spier in haar rug, waardoor zij met geen mogelijkheid verder kon spelen. Caroline moest daardoor toch aantreden. (Caroline wilde als reserve op de bank zitten en alleen spelen als er een blessure was). Met Caroline in het team hadden we in één keer 3 midaanvallers in het team staan. Het werd soepel opgelost doordat Annemarie en Ineke naar buiten switchen als Caroline voor kwam staan. Uiteindelijk was dit een goede zet, toonde het onze flexibiliteit en konden we weer redelijk aansluiting bij DVO krijgen. Alleen was de voorsprong te groot geworden en verloren we met 25-21.

In de 3e en 4e set zag je weer (net als bij de andere wedstrijden) dat de weerbaarheid van ons veel groter is dan die van de tegenstander. Want ook nu weer konden we met goede opslagseries van Karin, Annemarie en Wilma en minder tegenstand van DVO doorstomen, met setwinsten van 10-25 en 9-25.

Met 3 blessures (Karlijn: schouder, Caroline en Laura: knieen) en het zwangerschapsverlof van Erna zijn wij denk ik koploper met het aantal spelers wat niet inzetbaar is. Maar mede door hun continue steun op de bank zijn wij ook één enthousiast team. En koploper in de 3e klasse!!!