U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 oktober 2009

Heren 1 pakt 5 punten in Zutphen


15-10-2009 Side out – Tornax 0-4

Na de wedstrijd tegen Side out nog vol goede hoop geroepen “en wie er een stukje?”. Nou je ziet het, niemand. De boys zijn lastig aan te sturen. Zo ook deze avond in Zutphen. De Hanzehal was deze avond de arena waar de herenselectie van Tornax moest aantreden.

Bennie, oh nee Liesje heet die nu, was weer voldoende hersteld om weer mee te doen. Gert moest de gemoederen van de Gemeente Berkelland nog even in het gareel houden en kon dus niet op tijd aanwezig zijn maar zou later de troepen versterken. Myself was nog wat onzeker over de enkel en had daarom maar bedacht om de strijd aan de zijlijn te gaan volgen.

Tommy en Jesse versterkten ons deze avond. En ze konden meteen vol aan de bak. Want zolang Gert er niet was moesten ze gewoon meedraaien. De 1e set hadden we Jesse aan de buitenkant gedacht, een positie die hem duidelijk niet ligt. Ook niet verwonderlijk als je altijd als mid speelt. Met veel geluk konden we deze set naar ons toehalen. Maar voor de 2e set moest er wel wat gebeuren. De oplossing was dat Erik naar buiten ging en Jesse de mid-positie overnam. Dit was een gouden wissel van de coach. De 2e set ging vrij simpel naar onze kant. Ook de derde set verliep prima. Een voorsprong opgebouwd van een punt of 8 á 9. De couch dacht toen dat het een goed moment was om Liesje zijn comeback te gunnen. Liesjes, voor het eerst sinds een maand of drie weer in een wedstrijdsituatie greep deze kans met twee handen aan. Speelminuten daar ging het em om. En om een set dan meteen door te stomen naar een vlotte overwinning paste niet helemaal in z’n spelbeleving. Spanning moest er komen, en die kwam er. Side out kwam terug die set en de grote voorsprong verdween met rasse schreden. Maar lieve lezers, op het juiste moment herwon de formatie de goede vorm weer en kon ook set 3 winnend worden afgesloten.

De 4e set stond op punt om te beginnen en volgens de regels moeten alle spelers aanwezig zijn die aan die set willen meedoen. Van Gert was nog steeds niets vernomen. Dus ook de 4e set moest de bestaande groep het werk afmaken. Liesje werd deze set gespaard omdat hij ook de zaterdag nog aan de bak moest. Halverwege de set kwam die dan toch nog, Gert the Berkelman. Omkleden was niet meer nodig, dan maar assisteren bij het coachen. Samen met Gert werd deze laatste set de jongens nog even het vuur aan de schenen gelegd. Er redelijk makkelijk wonnen dan ook de vierde set.

Al met al een lastig avondje in Zutphen waar een groep volleyballers aan de bak moest die weinig samen hadden gespeeld. Lichtpuntjes deze avond waren Jesse en Frank. Jesse om zijn aanpassingsvermogen en rustige manier van spelen. En Frank (Herr Frank) om zijn geweldige reddingen deze avond. Maar man off the match was voor mij duidelijk Jesse. Jesse jongen, van mij mag je vaker mee.

Der Alte.