U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 augustus 2015

Beachvolleybaltoernooi Tornax groot succes!


12 teams streden in zand om de titel
Afgelopen zondag was het zover: voor de eerste keer organiseerde Volleybalvereniging Tornax tijdens de Pompdagen in Ruurlo een beachvolleybaltoernooi. In totaal namen 12 teams uit de regio deel aan het toernooi. Op het speciaal voor dit toernooi aangelegde strand in de dorpsstraat in Ruurlo werd gespeeld in gemixde teams van 3 personen.

Tijdens de start om 14:30 uur bleek dat de weergoden het toernooi goed gezind waren. De zon maakte het beachgevoel compleet en dat resulteerde in veel gezelligheid. Zowel binnen als buiten de lijnen. Er werd gespeeld in 3 poules met ieder 4 teams. De winnaars en de beste nummer 2 gingen door naar de halve finales. De teams: Voigas, Ulfies en het zooitje en Kim is de Beste eindigden als eerste in de poule. PCB was de beste tweede.De 1ste halve finale ging tussen Ulfies en het zooitje en Kim is de beste. Echter, Kim bleek niet de beste te zijn vandaag want Ulfies en het zooitje verzekerde zich van een finale plek, door, net genoemde Kim (en consorten) te verslaan.

Vosgais en PCB troffen elkaar voor de 2e keer deze dag. Nadat de poulewedstrijd tussen beide in een 1-1 in sets geëindigd was, ging het nu om veel meer. Een plek in de finale. Waar het aanvankelijk gelijk opging nam PCB op een zeker moment afstand en trok aan het langste eind. Vosgais wist in de kleine finale tegen Kim is de beste, beslag te leggen op de 3e prijs. De finale ging zodoende tussen Ulfies en het zooitje en PCB. Het resultaat was een typische finale wedstrijd, spannend tot het einde en met een dergelijk niveau dat vele “OOH’s” en “AAH’s” uit het toegestroomde publiek deed ontstaan. In een spannende slotfase won PCB uiteindelijk met 23-21, terwijl Ulfies en het zooitje, kort daarvoor, nog meerdere malen op matchpoint stond.De organisatie kijkt met gepaste trots terug op het 1ste Tornax Beachvolleybaltoernooi. Een toernooi waarbij er leuke wedstrijden te zien waren op heel uiteenlopende spelniveau’s en dat had zo ook zijn charme.

Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk de foto's hier!