U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

19 oktober 2009

Heren 1 maakt het 3e divisionist moeilijk in beker


Zomaar een maandagavond in oktober. Heren 1 maakt zich op voor hun 1e optreden in de beker. Dit jaar is WSV uit Warnsveld de tegenstander. WSV, uitkomende in de 3e divisie, een team dat dus 2 klassen hoger speelt.

Voor de wedstrijd alvast even met de jongens uit Warnsveld gepraat. Hierbij onze Underdog positie nog maar even verstevigd. Maar ook Warnsveld kende problemen. Met drie basisspelers geblesseerd of niet aanwezig kon het toch nog wel lastig worden. Maar de algemene tendens bij de Warnsveldse selectie was toch wel dat een simpele 0-3 overwinning haalbaar moest zijn.

Meteen bij het inspelen werd welduidelijk dat WSV over andere kannonen beschikte dan wij. De ballen werden dusdanig naar de grond gewerkt dat enig ontzag op zijn plaats was. Maar ook zagen wij dat niet alles lukte. De spelverdeler had duidelijk moeite om de ballen de juiste lengte te geven. Iets dat ons weer iets hoop gaf om niet elke set afgedroogd te worden.

Bij het begin van de 1e set was de tribune al behoorlijk vol gelopen (en dat voor een maandagavond). Er werd dus spektakel verwacht. Gert begon zijn vurig betoog over posities, manier van blokkering en nog veel meer zaken aan ons voor te schotelen. Iedereen luisterde aandachtig. Ondertussen werd bij WSV de vraag gesteld waar toch onze coach/trainer was. Dat wij dit zaakje al meer dan 3 jaar zelf regelen maakte onze positie er niet beter op. De 1e set verliep wisselvallend WSV begon door (onderschatting) foutjes te maken. Duidelijk was te merken dat ze dit ploegje uit Ruurlo wel even de oren zouden wassen. Hierdoor kon heren 1 goed bijblijven. WSV kon vaak niet verder dan een punt of 4 uitlopen. Dit gaf ons natuurlijk (kleine) vleugels. Maar door wat ongelukkig fouten werd de 1e set toch op het conto van WSV bijgeschreven.

Ondertussen ging er bij Tornax toch wel iets leven. Was dit nu 3e divisie niveau? Of waren wij deze avond sterker dan anders. Met die gedachte werd de 2e set begonnen. Ook hier was het hetzelfe laken en pak weer, WSV begon weer degelijk aan de wedstrijd. Maar steeds vaker kon Tornax bijblijven. Er werd goed gepositioneerd gespeeld waardoor WSV het toch wat lastig kreeg. Maar wederom werd, nadat de 20 gepasseerd was, de druk bij Tornax te hoog en kon WSV het afmaken.

De 3e set werden Liesje en PP in stelling gebracht. Dit had een goed effect Liesje bracht de ballen anders aan de man waardoor de aanvallers meer mogelijkheden hadden om het af te maken. Ook PP kende deze avond een bijzondere rol. Hij sprong met ongekende hoogte naar de ballen waardoor hij deze OVER het blok van WSV kon slaan. Ook de midaanvallers kwamen deze set beter uit de verf en sloegen er lustig op los. WSV werd hier toch iets onrustig van en probeerde het tij te keren door nog harder te slaan. Juist op een moment dat onze blokkering op z’n sterkst was. Zou zich dan toch een wonder voordoen in Ruurlo deze avond. Tot de 20-20 ging het redelijk gelijk op. Maar toen had WSV zoiets van “en nu gaan we het wel even afmaken”. Maar de heren van Tornax lieten zich deze keer niet de kaas van de boterham eten en wonnen de 3e set.

De 4e set, al een set meer dan we verwacht hadden, werd er weer één zoals de andere 3. Met een klein verschil. De trainer van WSV had de oren van de jongens maar eens goed gewassen “waar ze toch mee bezig waren”. Er moest beter worden nagedacht en niet alleen maar dom slaan. Dit in het achterhoofd hebbende begon WSV sterk aan de 4e set. En, bij ons ging het kaarsje langzaam uit. Niet dat we werden weggespeeld maar echt langzij komen was er niet meer bij. We bungelden er net steeds weer achter en hadden niet de kracht om het roer over te nemen. WSV won dan ook de 4e set, niet groots maar degelijk.

Al met al een bekerwedstrijd waar wij een goed gevoel aan overhouden ook al hebben we verloren. Bij WSV zal dit iets anders liggen ondanks hun overwinning.

Der Alte.