U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

9 oktober 2017

Tornax Heren 1 heeft eerste punten binnen


Team verliest nipt met 2-3 van Eefde
Tornax Heren 1 heeft afgelopen zaterdag bij de start van de competitie haar eerste punten in de promotieklasse gepakt. Thuis werd nipt met 2-3 verloren van Vios Eefde. Gedurende de warming-up werd al snel duidelijk dat Eefde een gretige en jonge ploeg heeft. Tornax coach Frank van Poelwijk gaf de heren bij de start van de wedstrijd twee opdrachten mee: zorgen voor servicedruk en het temporiseren van het spel van de tegenstander. Vanwege de afwezigheid van spelverdeler Bas Brokking, werd Roel Lebbink noodgedwongen gebombardeerd tot spelverdeler.

Vanaf het eerste punt werden de opdrachten van de coach goed uitgevoerd. Waar het jonge team van Eefde vooral hard en snel wilde spelen, speelde Tornax degelijk. De pass werd netjes verzorgd, de set-upper wist de aanvallers te vinden en de aanvallers wisten met geplaatste ballen te scoren. Doordat er tevens gezorgd werd voor een flinke servicedruk, kwam de tegenstander moeilijk in het spel. De eerste set werd verdiend gewonnen met 25-21.

Waar de eerste set soepel verliep, was het spel in de tweede set compleet omgedraaid. Er werd met weinig druk geserveerd, de pass werd niet goed verzorgd en Tornax ging mee in de snelheid die Vios Eefde wilde spelen. Coach Frank van Poelwijk nam twee time-outs en hamerde op de opdrachten die voorafgaand de wedstrijd besproken waren. Desondanks ging deze set terecht verloren met 11-25.

Al met al was de tweede set een set om snel te vergeten. Voor aanvang van de derde set waren de heren het er allemaal over eens dat er een tandje bij gezet moest worden. Niet meegaan in het tempo van de tegenstander, zorgen voor een goede servicedruk en aan eigen kant netjes de pass verzorgen. In deze set was niets meer te zien van het slechte spel van de tweede set. Het spel werd goed verzorgd en het publiek vermaakte zich opperbest. De derde set werd terecht winnend afgesloten met 25-17.

Bij de start van de vierde set mocht A-junior Thijs Kornegoor zijn debuut maken in het eerste team van Tornax. Thijs verving spelverdeler Roel Lebbink die zijn taak voorgaande sets goed vervuld had. Het begin van de vierde set ging qua punten gelijk op. Echter lieten de mannen van Tornax halverwege de set het goede spel varen. De passing was niet goed, waardoor er weinig druk voortkwam uit de aanvallen. Hier wist Eefde van te profiteren. Terecht werd deze set verloren met 18-25.

In de vijfde set werd er voortvarend gestart. Het spel ging gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd. Bij een stand van 6-8 in het voordeel van Eefde werd er gewisseld van kant. Wederom werd er niet goed gepasst aan de kant Tornax, dat koste veel punten achter elkaar. De mannen konden het tij niet meer keren. Vios Eefde won de vijfde set (8-15) en daarmee de wedstrijd.

Achteraf overheerste bij de mannen een positief gevoel. Met vlagen werd er goed en verzorgd volleybal gespeeld. Dat biedt hoop voor de wedstrijden die komen gaan.