U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

29 oktober 2017

Tornax Heren 1 pakt twee punten


Vier wedstrijden in acht dagen, dat lijkt haast topsport. Tussen de reguliere wedstrijden door hebben we afgelopen week twee oefenwedstrijden gespeeld. Doelstelling daarbij was om meer ritme op te doen en sneller te wennen aan het nieuwe systeem dat gespeeld wordt.

Deze wedstrijden speelden we tegen WSV, een jong team, dat net als ons in de onderste regionen van de competitie speelt. Onze coach, Bertjan, gaf vooraf aan dat we de lijn van de afgelopen wedstrijden door moesten trekken. Tevens dat we de druk bij de tegenstander moesten leggen.

De eerste set ging, op een slechte periode na, redelijk goed. Na een flinke eindsprint ging deze set nipt verloren met 24-26. Net als in eerdere wedstrijden hadden we een serie van vijf, zes ballen, die we niet goed op konden pakken. Of de pass kwam niet, of de aanval werd niet afgemaakt. Zonde, want we eindigden zeer dichtbij. In de tweede set kreeg het spel geen vervolg. We legden te weinig druk neer bij WSV, waardoor zij het spel konden maken. Zowel verdedigend, als passend was het spel zwak. Terecht werd er verloren met 16-25.

We spraken af om het slechte gevoel van de tweede set te vergeten en opnieuw te beginnen. Belangrijkste doel was om veel meer druk bij de tegenstander neer te leggen. Zowel met de opslag, als met de aanval. Dan maar meer risico nemen. Dat werd goed opgepakt. De passing lag een stuk beter, daardoor konden we aanvallend ook meer snelheid en power erin brengen. Ook de servicedruk was deze sets goed. Er werden door verschillende spelers opslagseries gemaakt. Series waardoor WSV niet aan het spel toe kwam. Iets wat ze voorgaande sets juist bij ons gedaan hadden. De derde en vierde set werden gewonnen met 25-20 en 25-21. 

Uiteindelijk wisten we dit spel niet door te zetten naar de vijfde set. Er werden enkele onnodige fouten gemaakt. Terecht verloren we de vijfde set met 9-15, waardoor we toch nog twee punten uit deze wedstrijd gehaald hebben. Al met al is het fijn om te zien dat er groei in ons spel zit. We hebben met vlagen nog moeite om de bal goed te passen. Dat heeft te maken met de servicedruk van de tegenstanders. Dit ging tegen WSV al beter dan in andere wedstrijden, maar we moeten zorgen dat we hier stabieler in worden. Op momenten dat dit lukt, kunnen we aanvallend meer brengen en scoren we. Tegelijkertijd moeten we wennen aan het nieuwe spelsysteem dat we spelen, dat soms nog voor verwarring zorgt. Al met al hebben wij er het geloof in dat we met ons team op de goede weg zijn.