U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 oktober 2017

Dames 1 haalt 5 punten


Tornax dames 1 moest om 14.00 uur thuis spelen tegen VV Forza dames 2 (Laren). De eerste set begon goed. Veel mooie opslag reeksen achter elkaar en er werd goed gevochten voor de bal. Aan het eind van de eerste set stond het 19-24 voor Tornax. 1 puntje klonk in dit geval makkelijker dan dat het was. Na veel onnodige fouten maakte Tornax het nog spannend. De stand werd 24-24, Tornax moest dus echt knokken voor de punten. Uiteindelijk de set afgesloten met 27-25 voor Tornax. Het stond dus 1-0.

Tornax begon met goede moed de tweede set. De punten gingen over en weer, het werd spannender. Bij VV Forza stond een goed blok, Tornax moest goed hun best doen om hier langs te komen. Na veel mooie punten door onderandere prikballen en mooie smashes had Tornax de set gewonnen met 25-19. Het stond nu dus 2-0 voor Tornax. Roel (coach Tornax) vond nu dat Tornax de rest van de sets ook moest gaan winnen. Met een positieve blik begon Tornax de set, er was veel enthousiasme in het team zoals vaak het geval is. Helaas door een paar tegenslagen werd het team van Tornax een beetje onrustig en ging het enthousiasme een  beetje  weg. In deze set kwam invalster Fleur erin. In deze set werd er goed samengespeeld en Tornax werd weer enthousiast. Doordat er goed werd samengespeeld ontstonden er mooie set ups van Mileen en werden deze goed afgemaakt. Uiteindelijk deze set ook als beste afgesloten, namelijk met een stand van 25-16 voor Tornax.

Doordat Tornax toen met 3-0 voor stond wilde Roel wat anders proberen. Veel mensen stonden in deze set namelijk op een andere plek dan gewoonlijk. Dit veroorzaakte enige chaos in het team, de chaos was niet alleen aan onze kant aanwezig maar ook bij de tegenstander. De coach van de tegenstander had al zijn time-outs benut in de hoop dat het zou helpen. Alleen Tornax zette toen zijn opslag joker in, genaamd Maud. Vele punten hierdoor behaald en  uiteindelijk deze spannende set afgesloten met 25-21. De wedstrijd hiermee met 4-0 gewonnen en de vijf punten binnengehaald waardoor Tornax nu in het klassement tweede staat. Tornax is tevreden met deze wedstrijd.