U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

7 december 2017

Nagel- en schoonheidssalon Melanie nieuwe sponsor Tornax Dames 1


Het eerste damesteam van volleybalvereniging Tornax uit Ruurlo heeft een nieuwe hoofdsponsor in de vorm van Nagel- en schoonheidssalon Melanie. Melanie Rusink, eigenaresse van de salon, draagt de volleybalsport een warm hart toe en hoopt dat het spel van dames 1 tot nog grotere hoogtes stijgt in de nieuwe door haar gesponsorde tenues.
 
Dames 1 speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd tegen Sparta Zelhem in het nieuwe tenue dat bestaat uit een wedstrijdshirt en –broek en een sporttas in de Tornax-kleuren oranje en zwart. En met het oog op de komende feestdagen kregen de dames ook nog een leuke attentie van Melanie. We vertrouwen er op dat deze shirts nog meer gaan bijdragen aan het succes van dames 1. Momenteel staan zij op een verdienstelijke 2e plek in de 2e klasse en hopen aan het eind van het seizoen voor promotie naar de 1e klasse in aanmerking te komen. De sponsordeal met Nagel- en schoonheidssalon Melanie is afgesloten voor minimaal drie jaar. Voorzitter Ineke Nijen Es: “Het is een win-win situatie. Natuurlijk zijn wij erg blij met de nieuwe tenues en tegelijkertijd promoten we de salon in Ruurlo en de regio als we wedstrijden spelen. Bij deze nodigen we Melanie Rusink uit om onze prestaties in het veld een keer te komen aanschouwen.”
 
Mooie overwinning tegen Sparta Zelhem dames 1
In de eerste set ging het gelijk op tussen de twee teams. Gedurende de set kon Tornax steeds meer het eigen spel spelen, de service druk werd opgevoerd en de aanvallen werden goed weggelegd. Er werd gewonnen met 25-17. In de tweede set stond Tornax al snel voor met 8-2. Het blok werd meerdere keren opgezocht met goed resultaat, toch kwam Sparta Zelhem terug. Coach Roel Lebbink gaf goede tips aan de meiden in het veld en de tweede set werd alsnog gewonnen met 26-24.
In de derde set liet Tornax veel mogelijkheden liggen en kwam Sparta op een goeie voorsprong. De inhaalslag was te laat en er werd verloren met 25-27. In de vierde set was er een kleine voorsprong voor Tornax en werd er goed gegaan voor de ballen. Uiteindelijk trok Tornax aan het langste eind en gingen de dames met een 3-1 winst naar huis.
 
Florerende club
Dames 1 draait mee in de top van de 2e klasse. Heren 1 is vorig jaar voor het eerst in de historie gepromoveerd naar de promotieklasse en is een mooi boegbeeld van de florerende Ruurlose volleybalvereniging Tornax, die bijna tweehonderd leden telt. Naast een groot aantal dames- en meisjesteams is er ook een team dat geheel uit jongens bestaat. Dat is best uniek, aangezien er veel meer meisjes dan jongens volleyballen en veel jeugdteams gemengd zijn. “Doordat we een jongensteam hebben, is er een goede doorstroming van de jeugd naar de heren, jonge spelers kunnen af en toe mee met de heren om zo al aan het hogere niveau te proeven”, aldus Nijen Es. “Daarnaast hopen we dat er nog meer animo komt voor het recreantenvolleybal en mini-volleybal. Zowel bij de recreanten als bij de mini’s van 6 tot 12 jaar kunnen we de groepen nog iets uitbouwen. 

V.l.n.r. bovenste rij: Melanie Rusink, Susan Zieverink, Anouk Haselberg, Ilse Diepenbroek, Lieke Tetteroo, Maud Haselberg
Onderste rij: Mileen Rooks, Linet Rooks, Desi Bosch en Lynn Ribbers. Op de foto ontbreekt coach Roel Lebbink