U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

31 oktober 2009

Heren 2 sterker aan kop


Zaterdag 31 oktober Tornax Heren 2 – Reflex Heren 4
Uitslag: 3-1

Heren 2 reloaded

Hoofdstuk 6

‘King of the hill’

De uitdager kwam vanmiddag de zaal in. Reflex heren 4. 2 weken terug nog een prooi voor Avanti. En nu klaar voor de ontmoeting van het weekend. Blijkbaar was het sfeertje goed. Ze hadden allemaal goeie zin. Ze zouden wat laten zien vanmiddag. Dat was wel te zien aan hoe het inslaan verliep. Spectaculair en hard. Zo hard mogelijk. En het liefst nog harder dan dat.

Er traden toen 2 problemen op. 1: De meeste ballen gingen gewoon hard(en nog harder dan dat) het net in. 2: De tegenstander van vandaag was het team dat de ranglijst al vanaf de eerste speelronde aanvoerde. Het team wat vandaag bovendien niet echt onder de indruk was.

Aangenaam kennis te maken, Wij zijn Tornax Heren 2.

Aangenaam was het zeker wel. Toen ik deze middag in de zaal was. Zag ik her en der mijn maten tevoorschijn komen. Niet allemaal even opvallend. Maar aanwezig. Een voorgevoel. En later was de boodschap duidelijk. Toen het eerste veld langzaam volstroomde. Vandaag kon het gebeuren. Ook onze assistent trainster kwam deze wedstrijd bijwonen. Nogmaals. Vandaag kon het gebeuren.

De scherpte was er. Het vertrouwen. De wil om te winnen. Iets wat zorgde voor een acute voorsprong in de 1ste set. Wij waren beter. Dat bleek. Iets wat onze spionnen 2 weken geleden al geconstateerd hadden. En voorzichtig kenbaar gemaakt hadden.

Wij hadden de touwtjes in handen. Het gat dat we in het begin al sloegen, was geen overbodige luxe echter. Vanzelf begon het iets te sukkelen. Het werd ietsjes minder. Maar het mocht niet baten. We bleven wel volleyballen. De set ging redelijk afgetekend naar ons. Met 25-20.

Het sukkelen in het begin van de 2e set echter, was een groter probleem. Dit keer sloeg reflex een klein gaatje. Waar wij de hele 2e set achter aan hobbelden. Niet in staat om het spel weer helemaal terug te trekken naar ons. Er werd geklooid. En op dat moment was reflex daar net iets beter in. reflex liep zelfs nog wat meer uit. Al kwamen wij nog knap naast reflex in de slotfase. Deze set moesten we toch uit handen geven, met 24-26.

Was dat nou nodig. Iedereen leek het te weten. Nee, het had niet gehoeven. Maar het stond gewoon weer 0-0. een tactische aanpassing volgde. En toen waren de buffels los. Reflex werd aan alle kanten de kop gek gemaakt, door ons aanvalsspel. Het constant beschikken 3 aanvallers in ons systeem, kwam deze set goed uit de verf. links, rechts of door het midden. Het maakte niets uit. We bleven rustig de puntjes oprapen. Terwijl de hoofdjes aan de andere kant van het net, toch rood aanliepen.

Iets wat wij al wisten. Was dat de jongens van reflex niet altijd zo snel het gezag van de scheidsrechter accepteren. Zelfs als deze gewoon gelijk heeft. Het gemekker en gezanik kwam hun spel niet ten goede. Dat van ons wel. En bovendien, aan een eventuele foute beslissing van de scheids, had het toch niet gelegen. Of wou je wat anders beweren, als wij de set afsluiten met 25-16?

Nog een kleine tactische aanpassing volgde in de 4e set. Een paar spelers werden even op een andere positie gezet. En de boodschap was dat we gewoon door moesten stomen. Het spel was in de 4e set niet meer het beste. De pass was vaak gewoon matig. Maar dat mocht niet deren. Want het spel van reflex was helemaal matig. Vermoedelijk door de service druk die we ze oplegden. Voordat ze konden knipperen stond het alweer 10-02. een voorsprong die in de loop van de set nog iets groter werd. Veel was het niet meer. Deze set eindigde, toen onze Jesse een prachtige eerste tempo dwars door het opengetrokken blok heen roste. De uitslag van deze set was eveneens 25-16.

We zijn nog steeds the king of the hill. En reflex hebben we vandaag nog iets verder van de top weg getrapt. Waardoor ze nu ook ‘virtuele’ nummer 2 af zijn.

Wij zijn wel tevreden. Jammer van de 2e set. Maar om het even positief te bekijken. Het is niet dat we er 1 verloren hebben, maar dat we er 3 gewonnen hebben.

De komende 2 weken hebben wij rust. In die 2 weken zullen de jongens van Longa H5 ons in de stand vermoedelijk even passeren. Toch grappig. Als de ene concurrent even op afstand is, komt de ander in beeld. Of is dat achtervolgings waanzin?

Maar goed. Toekomstpraat. Om er tot slot maar even een citaat tegen aan te gooien.

‘Dit is niet het begin van het einde, maar het einde van het begin’

Groetjes,

PP