U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

22 april 2018

Tornax H1 handhaaft zich in promotieklasse


Tornax H1 heeft zich gehandhaafd in de promotieklasse. Hoewel er met 4-0 verloren werd van Dynamo Neede, bleek het resultaat van de afgelopen weken voldoende om in de promotieklasse te blijven. Concurrent Eefde slaagde er niet in om 4-0 te winnen, waardoor klassebehoud veiliggesteld werd.

Tornax begon in Neede zwak aan de wedstrijd. Al snel keek het team tegen een ruime achterstand aan. Zowel passend als aanvallend kwamen de mannen er niet aan te pas. Met 25-16 ging de eerste set verloren. Dit beeld herhaalde zich de daaropvolgende sets. Tornax wilde wel, maar het kwam er niet uit. Ook enkele wissels brachten daar geen verandering in. Terecht werden de navolgende sets verloren: 25-17, 25-14 en 25-17.

Ondanks dat kan Tornax Heren 1 terugkijken op een geslaagd seizoen. Na de eerste seizoenshelft, waarin er slechts 10 punten gepakt werden, zag het er somber uit. 2018 daarentegen begon voortvarend. Er werden steeds meer wedstrijden winnend afgesloten (ook tegen teams die bovenin mee draaiden). Dat is mede de verdienste van trainer Bertjan Prins, die het team steeds beter aan het draaien kreeg. Tornax kon het tempo veel beter bijbenen en ook kwalitatief zijn er flinke stappen gemaakt. Met de opkomende jeugd en de opgedane ervaring dit seizoen in de promotieklasse, ziet de toekomst er voor Tornax H1 zonnig uit.