U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

26 april 2019

Tornax Mix Recreanten richting NK 2019


Volleybalvereniging Tornax kent een grote groep mensen die op “recreatief” gebied actief zijn. Een grote groep heren, dames en ook een groep waarbij heren en dames gemixt spelen.
De mix recreanten bestaan uit een stel “losgeslagen honden (en katten)” die het prachtig vinden om op de trainingen fanatiek tekeer te gaan en bij een ander het beste naar boven te halen. Bezweet van het trainingsveld afstappen is bijna elke training het geval. Dit allemaal uiteraard in een relaxte atmosfeer en de laatste weken zelfs met passende achtergrondmuziek.

Deze mix recreanten nemen ook deel aan de recreanten competitie die in de regio Achterhoek in toernooivorm gespeeld wordt. Elke seizoen 4 toernooien waarbij punten worden verzameld om door te stoten richting NK, want ook voor de recreanten bestaat een Nederlands Kampioenschap georganiseerd door de Nevobo. Vorig jaar heeft Tornax mix recreanten zich ook gekwalificeerd voor dit NK en is daar op een verdienstelijke 4e plek geëindigd.

Om voor de volgende ronde richting het NK 2019 in aanmerking te komen moest er nog 1 toernooi worden gespeeld en wel op dinsdag 23 april in het pittoreske Broculo. Tegenstanders deze avond waren Bovo uit Aalten, Wivoc uit Winterswijk en Blauw-Wit uit Doetinchem.

De 3 voorgaande toernooien werden met allemaal met een 1e plaats afgesloten, dus vol vertrouwen wordt er bijna op tijd vertrokken naar Borculo. Bijna op tijd omdat het wachten even is op een teamlid die even de tijd verkeerd had doorgekregen. Of verkeerd had gelezen…..zou ook kunnen…

Na het omkleden samen in de kantine de opstellingen doornemen, onder genot van een kop koffie. Op de spelers die op de bank beginnen is de teleurstelling van de gezichten af te lezen. Fanatiek genoeg om te balen dat je bankzitter bent zijn we stuk voor stuk.

De eerste wedstrijd spelen we tegen Blauw-Wit. Een eerste wedstrijd, altijd weer even de spanning van moeten presteren, beginnen we wat onrustig. Na wat coachende woorden vanaf de bank hebben we echter snel weer het juiste ritme te pakken. Uiteindelijk een redelijk makkelijke overwinning tot gevolg.

De 2e wedstrijd, met nieuwe krachten erin, tegen Wivoc. Een team waarvan we weten dat het degelijk speelt. Echter is deze avond de veldbezetting van Wivoc niet helemaal optimaal, mogelijk door een speler die thuis is gebleven. Daar wordt mede door middel van een serie gerichte services dankbaar gebruik van gemaakt. Ook deze wedstrijd wordt gewonnen waarmee kwalificatie voor het volgende toernooi richting NK een feit was.

De laatste wedstrijd tegen Bovo wordt vrijuit gespeeld. En dat is terug te zien in het spel. Zelfs vanuit de kantine wordt zichtbaar genoten van degelijk spel van Tornax zijde. Bovo krijgt geen grip op het spel van Tornax en moet dus ook buigen voor het goede spel van Tornax.

Met ook deze wedstrijd gewonnen is de eerste plaats veiliggesteld. Een prachtig resultaat, maar belangrijker nog is dat we als team door mogen richting NK. Iets wat in de kantine uiteraard gevierd dient te worden.

De volgende ronde richting NK wordt gespeeld op 8 mei in Pannerden. Iets minder naast de deur. Daar hopen we een volgende stap te zetten richting ons gestelde doel : NK in Utrecht!

Wordt vervolgd…….