U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

10 mei 2019

Tornax Mix Recreanten richting NK 2019


Wordt vervolgd……zo eindigde het vorige verslag van 23 April.

En vervolgd werd het op woensdag 8 mei met de Regiokampioenschappen van de regio Achterhoek. Pannerden was het strijdtoneel dit keer. Verder weg als normaal en eerder beginnen. Dat betekende dus om 17.45 uur verzamelen. Een tijdstip waarop normaal veel teamleden vaak net thuis zijn van hun werk.

Toch waren 9 van de 12 “losgeslagen honden” aanwezig op deze gedenkwaardige avond. Alleen…..de complete midden aanval was afwezig. De ene wegens blessure, de andere wegens werkzaamheden in Canada, de laatste vanwege privé omstandigheden. Dat betekende dus dat de midden aanval bemand moest worden door spelverdelers en buitenaanvallers.

De eerste 2 wedstrijden kwamen we erachter dat het niveau in ons district hoog is ten opzichte van de andere regio’s. We speelden tegen 2 recreanten teams van Livo (Liemers Volleybal) die spelen in een andere regio. Over deze wedstrijden kunnen we vrij kort zijn. Deze beide wedstrijden werden met forse cijfers gewonnen (28-9; 23-10; 25-9 en 25-11)

Daarna een wedstrijd rust waar, naast de opstelling voor de 3e wedstrijd, ook al even de aanstaande wedstrijd van Ajax tegen Tottenham Hotspurs doorgenomen werd.

De 3e wedstrijd speelden we tegen Blauw-Wit uit Doetinchem, een bekende uit de eigen regio. De eerste set konden we ons eigen spel blijven spelen en deze wonnen we vrij makkelijk met 25-10. De 2e set echter werd een “complete other cookie” om in de woorden van Louis van Gaal te spreken. Fouten over en weer. We kwamen niet lekker op dreef. Met de hakken over de sloot werd deze set binnen geharkt met 15-13.

De 4e wedstrijd speelden we wederom tegen een team uit een andere regio. Givo uit Giesbeek was sterker als beide teams van Livo, maar toch werd ook deze wedstrijd ruim gewonnen (21-10 en 17-8).

Ondertussen was de wedstrijd van Ajax ook begonnen. Duidelijk merkbaar in de hal door heen en
weer geloop van de zaal naar de kantine waar op een groot scherm de wedstrijd gevolgd kon
worden. Ook wij hebben een gedeelte van de eerste helft gekeken en zagen Ajax op 2-0 komen.

Onze laatste wedstrijd startte om 22.00 uur en was tegen Bovo uit Aalten. Ook een goede bekende van ons en wederom een sterkere tegenstander. Gelukkig had één van de teamleden zijn iPad meegenomen waardoor de wisselspelers de wedstrijd van Ajax in de zaal konden volgen. In het begin werd nog gekeken naar de verrichtingen van het team, maar al gauw zagen ze dat het goed was en werd de iPad meer in de gaten gehouden. Daar was de 2-1 en snel erachteraan de 2-2 te zien. Er leek meer spanning op de bank te zijn dan in het veld. De wedstrijd werd zakelijk gespeeld en gewonnen. (16-12 en 20-12).

Wederom een eerste plek! Mooie bokaal voor in de prijzenkast mee naar huis en een schaal
bittergarnituur als prijs.

Ondertussen zagen we tot onze verbijstering dat Ajax werd uitgeschakeld in de laatste seconde. Hoe euforie van het toernooi winnen kan omslaan in mineur was apart om te zien. Snel na de wedstrijd werd de weg naar huis ingezet. Wel het toernooi gewonnen toch geen echte feeststemming.

Wordt vervolgd op 8 juni in Hengevelde