U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

11 juni 2019

Recreanten mix geplaatst voor het NK


Hengevelde, 8 juni.

De zaterdag dat het Karel Stegeman toernooi start in Ruurlo. Een toernooi waar iedereen toch graag bij wil zijn. Behalve natuurlijk als je volleybal speelt en op deze dag de laatste kwalificatieronde mag spelen voor het NK recreanten volleybal. Dan moet moeders of vaders het toch maar even alleen redden met de voetbalgast.

En zo kan het zijn dat we met 10 personen vertrokken naar Hengevelde. 8.45 uur vertrekken. 10 uur eerste wedstrijd. En gelijk een aansprekende tegenstander. Volleybal Voorst. Een team dat we kennen van vorige toernooien en een oefenwedstrijd. Gevreesd door ons, gewaagd aan ons en
gezellig als ons, dus een lekkere pot om mee te beginnen. Tijdens het warmspelen helaas een kleine tegenslag in het geblesseerd raken van 1 van de spelverdelers. Geen paniek, die staat deze wedstrijd toch aan de kant.

De wedstrijd liep als eerdere wedstrijden. Weer wennen aan het feit dat je moet presteren. Dan op stoom komen en de juiste dingen blijven doen. Door minder fouten te maken dan Volleybal Voorst rekken we zowel de eerste als 2e set naar ons toe. Toch wel enigszins opgelucht verlaten we het veld. In een poule van 3 teams de eerste wedstrijd winnen is altijd lekker.

De 2e wedstrijd tegen Touché uit Dreumel. Een compleet nieuwe tegenstander voor ons. Maar door de winst in de eerste pot zou een plek in de kruisfinale al bijna binnen moeten zijn. Door de blessure opgelopen bij het inspelen van de eerste wedstrijd moest de opstelling omgegooid worden. Iets waar onze eigen “Sarina Wiegman” haar hand niet voor omdraait.

De wedstrijd verliep uiteindelijk iets makkelijker als de eerste wedstrijd en ook deze werd winnend afgesloten met een 2-0 overwinning. Door naar de kruisfinales, alleen….2,5 uur wachten…..

De kruisfinale was tegen de nummer 2 van de andere poule. Een wedstrijd om gauw bij te schrijven in de boeken, maar niet verder over uit te weiden. Met 25-6 en 25-14 moesten de tegenstanders van Webton uit Hengelo het onderspit delven. We speelden een heel gedegen pot. Met alleen een slechte eerste stuk van de 2e set.

En zoals verwacht wachtte ons in de finale opnieuw Volleybal Voorst als tegenstander. De
bevestiging dat onze poule van een wat hoger niveau was als de andere poule.

Finales spelen zijn we inmiddels wel gewend, maar toch brengt dit altijd spanning met zich mee. De tribune had zich inmiddels al gevuld (Bedankt Bertie!) en zag een wedstrijd die minder gelijk opging als de openingswedstrijd, alsof de energie door Voorst gebruikt was in de kruisfinale. Ook bij ons waren de krachten wat minder en zo kon het zijn dat de finale gewonnen werd door Tornax zonder groots te spelen.

Maar wie maalt daarom als je een eerste plek behaalt, voor het eerst in je “carrière” een medaille
omgehangen krijgt, maar veel belangrijker……een ticket voor het NK in Utrecht op 13 juli hebt
verdiend.

En zo werd na een lange dag……een lekkere volleybaldag…..met wat wijn/bier/fris achter de kiezen en met een eerste plek op zak de terugweg naar Ruurlo gemaakt.

Niet voor het laatste dit seizoen dus…….er volgt nog een terugweg uit Utrecht……op 13 juli….

Wordt vervolgd….