U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

15 juli 2019

Tornax pakt zilver op NK


Met een lange volleybaldag in het vooruitzicht vertrok het mix recreantenteam van de Ruurlose volleybalvereniging Tornax afgelopen zaterdag in alle vroegte naar Utrecht als deelnemer aan het Nederlands Kampioenschap Recreantenvolleybal. Met koekjes en koffie op de achterbank en oranje gelakte nagels zat de stemming er onderweg al goed in. Het streven was om het nog beter te doen dan in 2018 toen de vierde plek werd gehaald. Om dit te bereiken werd zelfs langer doorgetraind.
 
In nieuwe wedstrijdshirts met een nieuwe sponsor verliepen de eerste poulewedstrijden voorspoedig en werden tegenstanders uit Hengelo (Ov.), Rosmalen en Purmerend met duidelijke cijfers aan de kant gezet. De drie volgende wedstrijden tegen ploegen uit Den Bosch (vorig jaar derde op het NK), Capelle aan den IJssel en Woerden leverden meer spanning op.

Zeker omdat in dit toernooi weer op tijd werd gespeeld, was het zaak om tegen deze tegenstanders direct druk op de ketel te zetten en geen puntenseries weg te geven. We wilden ons eigen verzorgde en effectieve spel spelen. Dit lukte gelukkig goed en zo ging de Tornax-mix als poulewinnaar richting kruisfinales.

In die kruisfinale wachtte vv Utrecht, een team dat gemiddeld bijna de helft jonger was dan het  Ruurlose gezelschap. Door met name een hele goede eerste set met goede servicebeurten en slim spel wist Tornax zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Door deze strakke overwinning was onze doelstelling in ieder geval bereikt.

In die finale trof de Tornax-mix een tegenstander waarvan ze vorig jaar de halve finale op één enkel puntje verloor, de tweevoudig landskampioen Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel. Deze sterke tegenstander bleek een maatje te groot voor Tornax. De puntenachterstand uit de eerste set kon in de tweede set niet meer worden ingelopen. Het resultaat was dat Voleco voor de derde keer op rij kampioen werd en dat Tornax zich tevreden moest stellen met de tweede plaats.

Maar het verlies in de finale betekende niet dat de Tornax-mix in zak en as zat. Iedereen, inclusief de meegereisde supporters, was ontzettend blij met het eindresultaat, omdat dit het maximaal haalbare was gebleken. Met een grote glimlach en dik tevreden kwamen we terug in

Ruurlo. Hier werd een fantastische dag afgesloten met een gezellig etentje en werd het vochtverlies van deze dag weer aangevuld!

Heel stiekem viel zelfs al de opmerking: Kan het volgend jaar nòg beter...?