U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

30 januari 2020

Cursus - Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen (EHBSO)


Door een vraag van een sportvereniging willen Sport Federatie Berkelland bekijken of er voldoende animo is voor een cursus Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen(EHBSO). Deze cursus willen wij gratis aanbieden aan onze leden. Niet SFB-leden dienen een bijdrage van €30,- p.p. te betalen.

Waar en wanneer is de cursus EHBSO?
De cursus vindt plaats op:
Donderdag 30 januari en donderdag 6 februari 2020
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Zaal Prinsen in Haarlo, Eibergseweg 13

Voor wie is de cursus EHBSO?
De cursus EHBSO richt zich op trainers en begeleiders van sportverenigingen. Het is niet noodzakelijk om een vooropleiding (bijvoorbeeld EHBO of BHV) te hebben gevolgd.

Wat wordt er behandeld tijdens de cursus EHBSO?
Op de 2 interactieve cursusavonden wordt ingegaan hoe men blessures kan voorkomen, hoe men moet handelen bij bepaalde blessures of ongevallen. Uiteraard komen blessures als verstuikingen, spierblessures en ontwrichting aan bod, maar ook bijvoorbeeld bewustzijnsstoornissen. Verschillende takken van sport komen aan de orde.
Tijdens de avonden kunt u allerlei vragen stellen. Deze zullen meteen beantwoordt worden en waar nodig zal hier in een later stadium dieper op ingegaan worden. Na afloop zal een naslagwerk digitaal aan de deelnemers verstrekt worden.

Door wie?
De cursus wordt verzorgd door de heer Ernst Jan Somsen. Hij is gespecialiseerd in sportblessures.

Meer informatie of opgeven?
Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met SFB telefoon 0545-476727 of john@sportfederatieberkelland.nl Bij opgave graag uw naam, functie en naam sportvereniging vermelden.

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk maandag 20 januari 2020 opgeven!

www.sportfederatieberkelland.nl