U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

7 november 2009

Dames 1 pakt belangrijke punten


De diesel bij Dames 1 is begonnen te werken. Afgelopen zaterdag de derde overwinning op rij. Nog steeds is er wisselvallig spel, maar langzaam wordt het spel beter en zijn de goede periodes langer.

De wedstrijd tegen Longa 5 begonnen we sterk. Van te voren hadden we afgesproken veel servicedruk te geven en hier hielden we ons aan. Dit had tot gevolg dat de pass bij de tegenstander niet goed gebracht werd en er weinig aanval uitkwam. Terwijl bij ons het spel goed liep en mooie aanvallen werden geslagen. Hierdoor wonnen we de eerste set eenvoudig met 25-7.

Na waarschuwingen van Marinus dat Longa nu terug zou komen en dat we scherp moesten blijven spelen, begonnen we aan de tweede set. Na het eerste punt viel bij Longa de enige spelverdeler uit. Hierdoor ontstond wat chaos in het spel en ging het tot 8-8 gelijk op. Daarna herpakten we ons weer en stoomden we door tot 25-15.

En toen, de altijd moeilijke derde set. De scherpte verdween en alles verliep minder dan de vorige sets. Daarbij begon Longa enkele aanvallen van ons af te blokken en gingen zij zelf meer aanvallen. De hele set liepen we achter de feiten aan en we verloren de set dan ook met 3 punten verschil.

Vastbesloten om er geen vijfsetter van te maken, begonnen we goed aan de vierde set. Het hele spel liep weer beter. Er werd weer servicedruk gegeven en ook mooi aangevallen. Deze set liepen we gelijk al enkele punten uit en dit werd alleen maar verder uitgebouwd tot 25-15.

Van de week weer hard trainen en hopelijk zorgt dat er voor dat we aanstaande zaterdag de volle vijf punten gaan pakken.