U bevindt zich hier: Home » Nieuws


Tornax nieuwsfeed!Tornax nieuwsfeed! |

Nieuws

7 november 2009

Heren 1 wint zwakke pot


Zaterdag 7 november. Heren 1 op weg naar Pannerden. Ja Pannerden, het plaatsje waar de Rijn zo’n beetje ons land binnen komt. Bijna 50 kilometer van onze thuisbasis.  Een overwinning deze middag zou mooi zijn. Maar heren 1 heeft het moeilijk de laatste weken. Het niveau wil maar niet stijgen. Pajodos staat op de ranglijst ongeveer gelijk met ons maar wel met een wedstrijd minder. Dus een overwinning zou mooi zijn.

Ja, en dan ga je de volgende dag onder het genot van een glaasje rode wijn en een verloren wedstrijd van Ruurlo 1 (voetbal) maar weer eens achter de knoppen zitten.
Met PP als aanvulling van heren 2 begonnen we zeer zwak aan de wedstrijd. Pajodos zelf speelde ook belabberd en dus werd de 1e set er een van veel zinloos balverlies, om maar eens een voetbal term te gebruiken. Dit in combinatie met een scheids die technisch zo’n beetje alles toeliet resulteerde in een zwak optreden. De heren konden het niveau maar niet opkrikken en zo gebeurde het maar zo dat we de set verloren.

De 2e set werd iedereen maar is met de neus op de feiten gedrukt en iedereen zou er voor gaan. Maar zoals zo vaak, het gebeurde niet. Net zo als de 1e set werd er veel aangeklooid, weinig structuur en veel zinloos puntverlies. En dus werd ook de 2e set verloren.

De 3e set had iedereen eigenlijk het gevoel van “wat zal deze set worden”. Maar de 3e set was er een omslag. De heren konden zowaar de set goed in de hand houden. Pajodos was de weg kwijt en begon met veel wissels nog meer onrust in het team te brengen. Tornax wist dit goed op te pakken en won deze set vrij simpel met 25-15. Toch nog een puntje. Zat er nog meer in?

De 4e set begon zeer goed. Tornax wist zomaar weg te lopen van Pajodos. Helaas zakten we na een tijdje in en kon Pajodos weer bijkomen. Gelukkig konden we ons net op tijd weer hervatten en konden ook de 4e set op ons conto zetten. 2-2. Een 5e set was noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen.

De 5e set liep gelijk op. Maar Tornax wist wel met een voorsprong van veld te wisselen. Maar de veld wissel bracht wel weer wat onrust in ons team. Hierdoor kon Pajodos weer bijkonen. En gezamenlijk begonnen we aan de eindspurt naar de 15 punten. Met geluk wisten we deze set in ons voordeel af te sluiten waardoor we toch nog 3 punten mee naar Ruurlo konden nemen.

Aankomende week staat de wedstrijd tegen Sparta op de kalender. Hopelijk dat we ons dan weer hervonden hebben. Want Sparta heeft evenveel punten als ons.

Der Alte.